Fredag 070628

Vilken härlig fredag det varit idag. Ja natten var inte den roligaste men det fick gå ändå. Dottern väckte mig med jämna mellanrum men somnad om så snart jag vaknat kändes det som. Vilken busig tjej! Sambon tog henne på morgonen sedan så jag fick sova 1,5 timme innan jag vaknade av att hon skrattade och skrek av glädje. Hon hade så rolig i sin gåstol i datarummet och vilket leende jag fick när jag kom och så godmorgon till henne.

Hon satt med mig och åt lite mellanmål när jag åt frukost och Patrik gick på toa och sedan duschade han. När vi var klara alla 3 så gick vi ner till stan för att möta en kund till mig. Hon fick sina Oriflameprodukter och jag fick pengar. Sedan gick vi och lämnade lite som beställts på Kappahl på stan innan vi tog en fika på Askelyckan. När vi stod där i kön och väntade på att få betala så hejjad några i kön på Patrik. När vi kollade så var det hans mormors lillasyster och man från Finland. Så roligt och komiskt att dom med skulle fika samtidigt. Dom satt med oss och vi fick en mysig pratstund innan dom skulle iväg och handla lite till.

Ellionora somnade på vägen hem och sov gott i sängen hemma med med jacka och hatt på. Hon vaknade lagom till att jag skulle ner på stan igen och möta två kompisar så hon fick följa med dit. Sambon fick lite speltid hemma i lugn och ro samtidigt så det blev bra. Vi satt på Askelyckan (igen) och Ronny bjöd oss på fikan. Snällt av honom och det behövde han verkligen inte. Följde med Patricia lite på stan innan vi skulel tillbaka till bilen. Då såg jag Lotta sätta sig på en bänk och det kunde vi inte bara smita ifrån utan vi gick fram till henne. Ellionora blev så glad när hon såg Lotta och slängde sig gärna i hennes famn. Vi pratade en stund och sedan köpte vi med oss mat påvägen hem. Ellionora somnade påvägen ner till stan, men vaknade så snart jag pakerat och somnad till påvägen hem men vaknade direkt igen. Väl hemma fick hon middag samtidigt som vi åt. När hon blivigt avtvättad, fått ny blöja och pyjamas så lekte hon lite. Sedan kom John Blund förbi och hon somnade snabbt och sover gott nu. Blev en lite tidigt kväll men det är bara bra då jag tänk packa vår bil lite inför vår semesterresa imorgon. Bra att förbereda lite så vi inte har allt att bära imorgon. Ska snart sätta igång med det, ska bara hänga upp tvätten först och sätta på en maskin till. Perfekt med egen maskin i lägenheten!

Semesterplaner!

Idag skulle jag få sovmorgon och jag gav dottern mat vid fyra och sedan när hon vaknade vid sju körde jag upp Patrik. Jag somnade om men fick inte sova så länge. Vaknade av en helt hystersik dotter som inte ville sluta skrika. Patrik bytte på henne och skulle sedan fortsätta ge henne mat men det funkade inte. Det var bara till att masa sig upp och sätta sig vid bordet med henne och då åt hon lite bättre. Sedan bara vägrade hon äta macka och gröt så det fick bli välling i min famn och det tog hon. Vet inte varför hon gjorde som hon gjorde men Patrik få ta fler mornar nu när han är ledig så hon vänjer sig vid hur pappa gör om det nu var det som var felet. Blir spännande att se hur det går framöver.

Ja idag har vi varit ute och handlat en resesäng till dottern. Bäst att se till att man har en säng med sig för alla har inte en extra när man kommer. Tycker det blir för varmt att ha henne hos mig en hel natt även om det funkar. Nu återstår det att se om hon acceptera att sova i den i helgen! Jag har idag bokat två stugor i Borås! Vi ska åka dit men kompisen Jenny och hennes familj. Ska bli så kul och vi kommer garanterat få 3 härliga dagar ihop. Nu hoppas vi bara på att vädret blir bättre så vi inte regnar bort när vi ska kolla på alla djuren på söndag. Vi hade tur att vi kunde få stugorna jämte varandra och det är ju skönt när barnen sover. Är det varmt och skönt kan man alltid sitta ute och prata och ta det lugnt och ändå höra om någon vaknar. Ser så fram emot denna resa!

Imorgon ska jag till tandläkaren på morgonen och jag hoppas det ska gå bra. Gillar det inte men går dit en gång om året så det förhoppningsvis inte sker något stort som måste åtgärdas. Ska klippa mig på em sedan och efter det kör vi hem till mina föräldrar en runda. Måste planera lite med dom då vi ska hälsa på min faster två dagar med dom.

Ja detta få bli ett kort inlägg då klockan rusar iväg. Bäst jag ladda vällingen till natten och kryper och lägger mig så jag orka upp imorgon.
Kramar mina vänner!

Midsommarafton 2007

Ja då är det fredag och midsommarafton. Idag har vi bara tagit det lugnt och firat hemma. Jag är piggare från min förkyllning och det har varit skönt att vara hemma och slappat. Ellionora vaknade med ett gallskrik 00.30 inatt och det var segt att kliva ur sängen. Efter lite mat så somnade hon gott igen till sex. Sedan var vi uppe och hon åt lite till. Höll på att somna två gånger men vaknade strax efter att jag lagt ner henne i sängen så jag gav upp. Vi gick upp och lekte istället och det var uppskattat. Vid åtta åt jag frukost och Ellionora tog en smörgås då. Sedan busade vi och lekte lite till. Hoppade i hoppgungan och gick i läragåstolen. Vid ca kvart i tio somnade fröken helt slutkörd och jag tänkte att jag med skulle vila lite då jag inte var så pigg. Vi la oss i sängen och jag somnade bums tror jag. Kvart över tio vaknade vi alla tre av telefonen och Patrik flög ur sängen för att svara innan Ellionora vaknat men det var för sent. Hon kunde inte somna om sedan utan undrade var pappa tog vägen så vi gick upp igen och letade upp honom. Var tror ni han var? Jo han satt vi datorn och käkade frukost och Ellionora blev så glad när vi hittade honom. =)

Patrik spelade ett tag medans jag och Ellionora lekte och pysslade lite. Oskar kom en kort stund när min brossan skulle hämta sin sambo/särbo. Det blev ett kort besök men så kul ändå att han kikade förbi som hastigast. Han han inte testa vårt PS3 så det får han göra en annan dag. Ellionora sov när Oskar var här och vaknade skrikande vid tolv. Det var matdags och hon var lite täppt i näsan. Vi värmde till lite mat och hon åt som vanligt med god aptit. Vattnet slank ner i stora klunkar och tänka sig att båda mamma och pappa satt med henne vid bordet. Det gillade hon minsann =). Sedan kände lilla fröken att hon var trött så jag tog gosen och nappen och natte henne. Hon sov en stund till i sängen vår och sedan har det varit vår pigga och glada tjej hela em.

Vi åt ris, kyckling och sås till middag. Skulle käkat potatis och sill först men då potatisen inte var klar så vände vi på det hela. Blev dock så mätta så vi bestämde oss för att ta potatis och sill imorgon. Efter maten kollade vi på "Booge och Elliot" och sedan "En natt på museet". Det var roliga filmer och väldigt lättsamma. Ellionora somnade sista biten av andra filmen och sedan kunde jag lägga henne i sin säng. Hon har somnat för natten nu så nu är det bara Patrik och jag uppe.

Bästisen Lotta ringde när jag nattade Ellionora så jag ringde upp henne 5 minuter senare när hon somnat. Hon var nästan sovandes i min famn när jag la ner henne och hon kom helt till ro själv ikväll. Det är så skönt och det vore skönt om hon kunde komam till ro själv så vi inte behövde bära henne varje nattning. Det är mysigt ibland men när det blir mycket bärande så känns det i ryggen.

Jag ska ta och sätta mig och kolla lite på tv nu 21.55 och brodera lite innan jag lägger mig. Känner att jag är trött och seg nu så lika bra jag försöker krypa till sängs tidigare om hon vaknar tidigt imorgon.

Natten till fredag 8/6

Ja nu är klockan efter midnatt så nu är det fredag =). Igår (får jag skriva nu) var jag på en inspirerande utbildning i Oriflame. Blev sugen på att tänka om hur jag ska hålla på med detta och nu vill jag ändra på mig ordentligt. Hinner nog inte med något eget möte innan sommaren men ska börja tidigt i augusti med möten här hemma eller i lokalen i Alvesta för att komma igång. Ska planera in dom så snart jag hinner. Tänk vad några timmar ihop med givnade personer kan få mig så laddad....

Jag och Ellionora var på kontroll på BVC innan på em och hon har ökat på bra i vikt. Hon ligger nu lite över det nedersta sträcket och har ökat ordentligt sedan sist. Alltid kul att se och nu jobbar hon ju sig uppåt även på viktkurvan på BVC =). Allt var bra och nu ses vi inte förrän i juli! Efter BVC besöket gick vi till AnnaLiisa = Mommi till Ellionora (Patriks mormor) och fikade och snackade en stund. Det är alltid trevligt och em bara flög iväg. Sedan bar det hemåt med raska steg så jag skulle hinna hem innan jag skulle iväg. Patrik kom tyvärr inte ifrån jobbet så tidigt som han hade hoppats så jag blev sen. Ja det är klart han gjorde en massa annart innan han tog över matningen av vår dotter (och jag sa inget, dumt nog) men sedan körde jag snabbt och hämtade de andra två tjejerna.

De var väldigt tysta upp till Jönköping och det var inte mycket mer snack på hemvägen heller men det gick förvånadsvärt bra att köra ändå även om det känts roligare om det varit mer snack i bilen.

Nu ska jag knoppa strax så jag orka med morgondagen eller dagen ska jag kanske skriva....
Nattiskram

Måndag kväll!

Ja då har det åter igen varit en helg. I lördags tog vi det mest lugnt och var hemma och slappade.

image17
Vi tog vår första frukost på balkongen ihop i söndags och det var så skönt. Ellionora gillade det och så mysigt det var att sitta där ute när det var lagom varmt för att äta.

Vi tog en tur till min syster med familj efter frukosten för att hjälpa dom med deras dator. Den var så seg så sambon min försökte fixa till det. Efter fleras timmars slit så gick det lite snabbare. Vi var där hela em och kvällen och inte ville dottern sova inte. Hon tog en kortare sovpaus och sedan blev det inte mer även om hon var trött. När vi kom dit så blev det lunch ihop och sedan tog syrrans sambo, min sambo och deras son en tur till golfbanan för att slå några slag. Det var en rolig stund för dom och vi var ute i trädgården under tiden. Syrran rensade deras häck och jag och Ellionora tittade på och busade. Ellionora gillade inte gräset. Varje gång jag satte ner fötterna mot gräset började hon gnälla. Det var otäckt eller farligt jag vet inte vilket. Hon ville ner själv flera gånger men när hon kom dit var det inte kul. Vi kunde inte annart än att skratta åt henne men det är klart att det är nytt att få något som sticker under fötterna så.

Det blev efterrätt när killarna kom hem från golfen, fika på em och sedan pizza på kvällen och thé/kaffe efter det. Ellionora hon missade inget mål och mumsade glatt i sig av allt som fanns.

Idag har vi tagit det mest lugnt. Ellionora har sovit lite mer idag men kortare stunder och sedan har jag fått bära henne endel. Tror att 3 tänder är pågång för det ser så ut men jag hoppas att dom inte kommer samtidigt som det ser ut som. Hur ska vi orka med det ;-) I em har en kompis varit här med sina två söner på en fika och det var trevligt. Ellionora var trött men var bara tvungen att kolla in killarna vad dom hittade på. När dom lämnade rummet började hon gråta och när dom kom så blev hon glad igen. Hihihihi.... ja hon är för charmig den lilla busungen.
Kramar till er!

RSS 2.0