Lördag 070526

Idag fick jag åter igen kliva upp tidigt för att ge dottern mat. När hon vaknade nästa gång tänkte jag att sambon skulle upp men han kom inte ur sängen så jag fick kliva upp igen. Vi var uppe en stund och hon fick lite gröt innan vi somnade om i sängen och det var så skönt. Vaknade strax innan elva och då blev det lunch för dottern och frukost för mig och Patrik. När vi var klara med det och gjort oss klara så ringde vi Lotta. Hon och Max hade tagit bussen (skulle tagit tåget men de fick ta ersättningsbussen istället) in till stan. Hade tänkt komma ner på stan tidigare men när vi kom ner tog vi en tur på torget och sedan gick vi i lite affärer. När vi hejjade på Ellionoras farmor på Kappahl så fick Ellionora lite nytt av henne och jag fick med välja något. Valde en snygg topp som jag och Lotta tittade på när vi gick in. Alltid kul med nytt och då jag inte har råd att unna mig en massa nytt är det snällt av "svärmor" att köpa något plagg ibland när man minst anar :-) Det är alltid kul att träffa Lotta och Max. Vi köpte en mjukglass till oss och barnen men det blev int emycket glass för mig. Ellionora mumsade i hela glassen nästan själv så det blev nog bara 3-4 skedar till mig. Värmde lite välling efter det och hon åt lite av det med. Sedan traskade vi vidare och hamnade på Tiimari. Så många snygga papper och annart man vill ha och scrappa med. Synd att jag inte har mer pengar nu men på måndag ska jag försöka unna mig lite iallafall =).

Har varit en lugn dag annars. Ellionora somnade när vi var på stan och somnade om när vi kom hem med för så slut var hon efter några timmar på stan. Vi har njutit av pizza ikväll och Ellionora äter gärna det hon med även om det blir mest degen. Hon fick smaka på brödet från pappas kebabrulle med. Sedan somnade hon när vi kollade på filmen "Instängd", men strax efter att jag lagt henne vaknade hon. Hon kollade på filmen men la sig i soffan sedan och pratade och lekte själv. Ja vi fick stimulera henne lite ibland men jag fick kolla på filmen så jag med kunde hänga med. Sedan blev det mat för dottern igen och en ny blöja till natten och nu sover hon gott i sin säng. Hoppas hon sover hela natten men det återstår att se. Imorgon ska vi på babysim och på em ska vi hem till Patriks föräldrar på middag, förmodligen tacos. Jag hoppas att Patrik tänker på att uppvakta mig imorgon men jag tror inte han har köpt något ännu. Vi ska handla en hängpelargonia till Patriks mamma imorgon så kanske jag med på en blomma då ;-).

Scrappingträff i Risinge 20/5 2007

image12

image13

image14

image15

image16

Detta hann jag med idag när vi träffades och scrappade i Risinge ihop. Ja många var där igår med men idag var jag med. Nästa stora träff blir förmodligen i oktober och jag ska verklien försöka vara med då för det var så kul! Tävlade med den första LO och det andra kortet men vann inget. Men det gör inget för det var en kul grej bara.

Magsjukan släpper inte taget

Ja då har min lilla dotter trillat dit i magsjuka. Hon vaknade vid tre inatt och fick upp lite slem men inget mer. Käkade 50 ml innan hon somnade om. Hon låg och vände och vred på sig sedan till fyra och då kom maten upp igen i hela korgen och på henne. Jag tvättade av henne och tog av hennes pyjams och Patrik som jag väckte tog bort det nerspydda täcket och gosen. Sedan somnade hon om igen efter att hon spytt en vända på golvet med så magen var helt tom. Sov mellan halv fem och strax innan sju och sedan ville hon ha mat. Hon fick flaskan och jag tänkte att detta går nog inte vägen men det gick inte avbryta henne. Helt plötsligt kommer allt hon fått i sig upp trots att hon hade nappflaskan kvar i munnen så det blev översvämning på henne, mina ben, kudden, soffan och ner på mattan. Stackas liten så ledsen hon blev och undrade vad som hände. Sedan har jag försökt ge henne på sked men det har bara varit nere och vänt. Hon fick tre teskedar välling under 20 minuter och det har inte kommit upp och hon somnade efteråt. Nu har hon sovit i snart 2 timmar så frågan är om jag ska väcka henne eller inte. Men se här... Nu hör jag henne så det är bäst jag försöker få i henne lite vätska nu.

Tänk så lite sömn kan göra nytta. Det var min vanliga goa tjej som vakande och inte kom det upp mera dricka utan hon fick behålla allt. hon älskade thé med socker och klarade även av sin välling. Tror minsann hon var speedad av sockret på kvällen för det var tusan så aktiv hon var. Vi tog ett bad ihop så hon skulle bli lite avslappnad och komma ner i varv och det hjälpte en hel del. Hon somnade gott en liten stund innan hon vakande och kom på att hon skulle nog äta lite mer innan natten =) Jag gav henne mat och hon somnade om, vaknade vid halv två och var hungrig och åt sedan vid halv sex igen. Efter det vakande hon till flera gånger och jag fick inte sova. Väckte Patrik att han skulle upp men han somnade om efter att han sagt hej till Ellionora så vi klev upp. Tänker se till att jag få sovmorgon på lördag istället =).

Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag har busat en hel del med dottern och inte hunnit med så mycket mer. Sambon fixade middagen och till den kollade vi på filmen The Guardian. Det var en väldigt bra film tycker jag så den kan jag gärna se om. Pratade med min syster och hon och hennes sambo kan vara barnvakt här på lördag om inget inträffar. Hon kände att hon kanske höll på att bli föryld och då ville hon inte komma in med det vilket jag förstår. Har dubbelkollat med mina föräldrar och dom kan ställa upp annars.

Nu är det snart dags för sängen och jag hoppas jag får och kan sova inatt. Kramar

Friska igen 070515

Ja då har vi varit dåliga igen. Vakande igår och mådde så illa. Sambon mådde inget vidare han heller men åkte till jobbet. En stund efter att han åkt fick jag rusa till toa två gånger och sedan var det igång så att säga. Det kom både uppifrån och nerifrån och det var inget vidare alls. Efter 10-15 minuter så kom sambon hem och han hade med blivigt dålig på jobbet. Vi höll på att rusa till toaletten hela fm med jämna mellanrum och så trött man kände sig. Men då har man en superpigg dotter som inte förstår att mamma och pappa är dåliga utan tycker det är jättekul att båda är hemma. Det var lite pust och stön och jag försökte roa henne kortare stunder när jag orkade men det var kämpigt. När hon sov så sov vi alla tre i sängen och som tur är så vilade hon längre stunder när hon vilade så jag hann få lite krafter. Ja sambon hjälpte till lite han med men det är inte lätt när huvudvärken kommer smygande och ett hotande migränanfall börja komma. Det slapp han dock och idag mår vi mycket bättre båda två. Ellionora har klarat sig hittills och jag hoppas hon slipper bli sjuk även denna gången för det vore helt underbart men det märks inatt. Ellionora har tyckt det varit kul att mamma och pappa varit hemma idag med och vi har busat mer som vanligt.

Patrik har nattat henne 3 gånger idag utan problem och han fixade vår middag medans jag lekte med Ellionora. Innan dess så diskade han och städade toaletterna och jag dammsög och torkade golven. Vi har varit lite duktiga idag och nu känns det mycket bättre när det är rent och fint hos oss. Alla handdukar är bytta på toaletterna och som vi har rengjort där. Jag tänkte ta ett tvätt tag imorgon med för säkerhetsskull även om jag vet att det är superrent när sambon varit där.

En kompis kom och hälsade på i em och vi fikade på balkongen. Hon visste om att vi varit dåliga men ville komma ändå så jag hoppas vi inte smittat henne. Hon ville att vi skulle komma ut till henne på lördag och kika på deras hus så det kanske vi ska göra. Funderar på att gå på bio med dom på kvällen och se Spindelmannen 3 om dom kan i allt renoverande och flyttande. Men som hon sa... man måste ju ta en liten paus med :-).

Imorgon ska vi ta en promenad till BVC för föräldraträff och Patrik ska bara jobba halvdag. Han ska klippa sig två och ska jobba till halv två och sedan åka direkt ner till frisören. Han känner att han kanske behöver jobba igen lite så det inte blir för stressigt för dom att hinna med alla skåpen som ska skickas på fredag då alla är ledig på torsdag. De andra har arbetstid till 11 så det blir endast han som kommer jobba över om ingen väljer att jobba gratis och det är inte så troligt. :-).

Fortsättning från 070507 och dagens anteckning

Jag tyckte att när det ändå är en fin brasa och hon skulle elda upp lite skräp så fyllde jag på med döda grenar från buskar och körsbärsträd. Det blev inget kvar av trädet. Jo skämt och sidor men det märks att det börja bli ett gammalt körsbärsträd för de nedersta grenarna var det inte mycket eller inte liv i.
Rätt som det var så började det regna så vi fick ta en paus. Körde upp Ellionora på altanen och när vi suttit där en stund så vakande hon. Jag kunde söva om henne ganska snabbt när hon var i famnen och försökte lägga henne ner. Tyvärr gick det inte så jag kunde inte hjälpa till mer men jag sällskapade mamma iallafall.

Pappa hämtade Patrik efter jobbet och när dom kom så hade vi tänd grillen. Solen kikade ju fram så vi kunde grilla lite korv. Vi tog med andra ord en mysig korvstund på altanen och bara tog det lugnt. Ellionora testade på grillkorven och brödet och som hon äter. Det blev kaffe/thé efter maten med en liten kaka till och Ellionora fick återigen ett eget kex att mumsa på. Hon började dock bli hungrig så Patrik värmde till lite mat så hon fick äta och sedan smakade kexet bra. Vi satt och pratade om lite allt möjligt när pappa bjöd Ellionora på öl. Ojojoj här gäller det att passa sig för det gillade hon. Det ser ni på kortet här men första fyllan vid nio månader är lite tidigt ;-) Är hon inte charmig?
image10

När vi satt där så kom mamma på att hon inte fått forvård och undrade om jag hann ge henne det. Det var klart jag gjorde jag skulle bara söva Ellionora först. Mamma satte sina fötter i vatten och satt där och njöt och Ellionora somnade gott efter ett litet tag. Jag gav mamma massage och under tiden sov Ellionora hos henne.
image11

När hon sovit där en stund la Patrik henne i soffan men det ville hon inte så han fick ha henne i famnen så jag kunde avsluta massagen.

Påvägen hem skrek lilla tösen ett tag. Hon somnade efter ca 5-10 minuter och sov utan att vakna när vi stannade bilen. Hon fick sitta kvar i stolen men efter en stund så började jag klä av henne och la henne i sin säng. Hon sov hela tiden så snacka om att det var en utslagen tjeja.

Idag var det besök på BVC och där var allt bara bra. Inget onormalt och hon följer sin kurva som hon ska. Vi träffade doktorn som inte hade något konstigt att säga utan vi pratade lite allmänt bara. Efter detta gick vi till en kompis i föräldrargruppen. Jag gick husesyn och Ellionora sov ute i vagnen. När det var gjort och det var en härlig lägenhet så gick vi ner på stan och tog bussen till Kronoberg. Vi tog en härlig lunch där och pratade endel med personalen där. Pappa hade tid att prata med mig och med och busade med Ellionora som blev så glad när hon såg honom.

Pappa mixade ris och korvstroganoff till Ellionora och Jakob och det uppskattades. Ellionora åt ordentligt med mat och tog nästan halv portionen. Efter detta blev det efterrätt, kräm och mjölk. Detta gillade Ellionora och den var så god måste jag säga.

Efter detta åkte vi tillbaka till stan och gick och kikade på en ny jacka. Lagom till vi skulle traska hemåt började det regna så jag var riktigt blöt innan jag kom hem. Skönt att Ellionora låg och sov gott i sin vagn så hon inte blev blöt med. Allt var blött, jacka, luva, skor, sockar och håret.
Torkade lite innan jag hämtade syrran så vi kunde handal present till mamma och pappa. Hoppas dom blir höjda med det som kommer på lördag hem till dom.


Heldag med mamma/mormor 070509

I natt väckte Ellionora mig strax efter tolv för att hon ville äta. *suck* så trött jag var vid den tiden. Sedan sov hon och vaknade när Patriks klockradio gick igång för andra gången 05.50. Det var bara att masa sig ur sängen och ge henne morgonvällingen, packa ihop allt vi kunde tänkas behöva under dagen och sedan var vi klara till det var dags att åka halv sju. Efter att vi lämnat av Patrik på jobbet styrde vi kosan hem till mamma. Ellionora somnade ca 5 minuter innan vi var framme utan protester. Shockade mamma lite men det var så skönt att se. Hon vakande dock direkt när jag stannade bilen och sedan tassade vi in. Ja vakthunden skällde utanför så det går inte smyga sig hem till mamma. Vi gick upp och mamma låg och slappade i sängen. Vi gjorde henne sällskap och Ellionora tittade med stora ögon att vi var hemma hos mormor så tidigt. Efter ett tag gick vi ner och åt frukost (Ellionora och jag) och sedan har det varit full rulle.

Ellionora sov ca 30 minuter innan vi tog en fm fika. Efter fikat styrde vi bilfärden mot Lammhult. Hälsade på mammas jobbarkompisar, var på banken, apoteket, lottobutiken och sedan körde vi hem till mormor. Jag la mig ner i bilen när vi körde dit och mamma gick själv in. Efter en liten stund gick vi in och snacka om att mormor blev överraskad och glad när vi stod i köksingången. Vi fikade där och Ellionora somnade 20 minuter i mormors soffa. Vi plockade fram hennes utemöbler och sedan åkte vi hem.

Hemma hos mamma blev det grillad kyckling, morötter, potatis och sås och Ellionora åt med väldigt god aptit. Sedan traskade vi ut och mamma tände på grenhögen på landet. Ellionora blev intresserad av brasan när hon satt i sin vagn och tänka sig att hon somnade i den medans hon halvlåg och kikade på molnen. Sov nästan en timme medans mamma och jag klippte och sågade grenar som eldades upp.

Fortsättning och kort från dagen kommer imorgon för jag känner att jag måste lägga mig nu. Kramar så länge mina vänner

Helgen!

Ja nu är denna härliga helg över. Vilket härligt väder det varit men solsken från en klarblå himmel nästan hela helgen. Det har varit kallt om nätterna och kvällarna men på dagarna har det bara varit skönt.
Igår skulle Patrik ta hand om Ellionora på morgonen. Jag var uppe och gav henne mat vid fem snåret och när hon vaknade vid kvart i sju såg jag fram emot att kunna sova lite till. Tyvärr blev det inte så då Patrik hade ont i huvudet. Hans huvudvärk gick inte över förrän senare på em och då var han tung i skallen. Pga detta så blev det en lugn lördag men det var bara skönt. Njöt en kort stund i solen när dottern och Patrik sov.

Idag har hela familjen varit på Högstorp och grillat. Det ble vnyfångad regnbågslax och även kyckling. Det var så gott och Ellionora mumsade potatis, sås och lax med god aptit. Detta trots att hon ätit endel välling innan men det gör inget.
Innan vi åkte iväg idag så svängde Patriks kompis förbi och dom spelade lite tennis ihop. Det är roligt att höra deras kommentarer och skratt när dom klantar sig. De stora killarna blir små igen måste jag säga....

Nu ska jag runda av detta korta inlägg och krypa ner i sängen ett par timmar.

Fredag 070504

Usch usch usch så trött jag är idag. Ellionora blev förkylld igår kväll och har väckt mig hela natten för att hon blvigt täppt. Hon har sovit på mig och jämte mig men inget var bättre än det andra utan jag fick resa mig upp och gå en runda så hon kunde rensa näsan. Hon har dock sovit direkt när jag rest mig så det är mest jag som är supertrött idag. Kände mig yr nu ikväll och vet inte om det beror på sömnbisten eller inte. Få se om det går över när jag sovit en stund men först måste jag blogga lite ;-).

Det har varit ett härligt väder idag och jag tog Ellionora i bärselen och gav mig ut på en promenad. Kände att både hon och jag behövde det och det gilade hon. Hon somnade efter ett tag men vaknade så snart jag la ner henne så hon fick sova klart i bärselen tillslut. Kände att jag bråkar inte med henne när det täpper till när hon ligger ner i vagnen. Jag upptäckte till min glädje att solen bränt mig lite lätt på axlarna. Jag gick med ett linne och det syns tydligt. Få försöka sola bort det eller den kanten iallafall.

Jag hade beställt lite kläder till Max men den paketen kom inte innan förra helgen så han fick bara en paket. Idag kom Lotta förbi en stund och hämtade paketen så nu har han fått det och det uppskattades nu till sommaren. Lotta och jag snackade en stund (tack för pratstunden) innan hon körde hem till sin goa familj!

Nu ska jag snart sova tror jag. Det känns så i skallen iallafall. Hade mer än gärna tagit emot lite kli på ryggen eller massage då jag burit på dottern hela dagen mer elle rmindre men då sambon har sin kompi shär så blir det inget med det. De sitter just nu och spelar tennis mot varandra på PS 3 och vad dom skrattar och suckar hela tiden.
Kramar alla mina vänner!!!

1 års kalas 070501

Ja det är ju inte Ellionora vi har firat idag men hennes lille kusin Oliver. Han fyller i morgon men vi grattade han idag när alla var lediga. Det var fullt hus då de flesta av deras kompisar var där så det blev trångt och hög ljudnivå men det står jag ut med i några timmar. Vi fick med oss deras hoppgunga då den inte används längre. Var bara tvugna att testa den nu ikväll och så glad Ellionora blev. Det tog inte lång tid innan hon fattade hur hon skulle göra så den kommer nog användas endel. Vi filmade henne och jag tog flera kort på henne. Alltid kul att ha och som hon busade när Patrik filmade henne ;-). Ja det få någ bli en lite LO av det när jag framkallat korten....

image9

Nu kommer hon bli ännu starkar i sina ben så hur ska detta sluta. Hihihihi. Jag få ta och träna lite jag med när hon busar runt i den så jag med få tränade ben nu till sommaren. Ja det är klart det vill jag ju ha resten av året med men av någon konstig anledning så blir benen inte vältränade av sig själva. Måste säga att det är väldigt konstigt. Kanske skulle ta tag i det hela och börja träna lite mera aktivt.... Har ju fått erbjudande om träningssällskap med.....

Annars har det varit en lugn dag idag. Några timmar på kalas men annars har vi mest slappat. Ja Ellionora tyckte hon skulle väcka mamma många gånger så jag var ordentligt trött på morgonen och fm men har av någon konstig anledning piggnat till lite. Men jag vågar inte lägga mig för då somnar jag direkt tror jag. La mig lit e i soffan med Ellionora tidigare ikväll och hade hon inte vaknat nästan direkt så hade jag somnat bums.

RSS 2.0