Scrappkväll i Sandsbro 090417

Äntligen kunde jag vara med en kväll när jobbarkompisarna skulle träffas och scrappa. Har slumpat sig så att jag jobbat natt eller kväll när det varit innan. Jag fick 3 kort gjorda eftersom jag började med att färglägga stämpelmotivet men det var kul ändå att vara med. Vi fikade gott och det var en så smarrig godiskaka J. Du är så duktig på ditt bakande!!!Fick lägga på en penna så kortet inte öppnade sig nr jag fotade det. Gjorde två likadana kort och har inte bestämt om jag ska ha någon text på det eller bara låta dom vara som dom är tills jag ger bort dom.

Nu tar jag en rövare och hoppas inte jubilaren är här och kikar. Vet ju att dom har gäster så jag betvivlar på att de har tid att surfa hit....När jag kom hem efter denna kvällen så låg Ellionora och sov så gott i soffan. Hon hade somnat där på 2 minuter när Patrik värmde maten till henne. Såg så skönt ut där hon låg och när hon vakande och så välling så somnade vi i sängen ihop. Hon är helt underbar min dotter. Vilket charmtroll även om hon testar och vill bestämma.

Skärtorsdagen 2009

Jag jobbade och Patrik slutade vid lunch så han hämtade hem Elllionora tidigt. När jag kom hem så var M här och spelade. Jag gjorde iordning Ellionora och sminkade henne lite, ja även mina kinder blev röda och prickiga ;). Sedan flög vi iväg till Blåkulla! Ja int eriktigt.... Vi tog bilen ut till mormor och morfar och önskade dom en glad påsk med en blomma och en söt påskkärring. Kusinerna var där så det blev väldigt mycket leka av kan jag säga. Sedan skulle mormor iväg till kyrkan och vi stannde en stund till innan vi drog oss till bilen igen och körde till Alvesta.

Där överraskade vi syrran och påskade för henne. Hon blev glad för blomman och påskkärringen som kom en stund. Svärföräldrarna var där med och de tyckte med Ellionora var en fin påskkärring Frida och Oskar var iväg med kompisar och hos min brorsa så de kunde vi inte krama om. Blev lite mat där och vi körde hem vid tio igen. Ellionora somnade gott och vakande hemma och ville ha välling innan hon somnade igen och sov hela natten. Jag var trött och la mig tidigt men kände mig så duktig som glatt så många på några timmar.


Helgen 3-5 april 2009

Jag jobbade natten till fredagen och sov halva dagen. När jag vaknat till liv och käkat lite så började jag plocka lite här hemma. Det är skönt när man kan göra sådant i lugn och ro tycker jag. När Ellionora och Patrik kom hem så tog jag och Ellionora bilen och körde till Mommii Liisa. Vi körde till överskottsbolaget och hon handlade ett nytt balkongbord. Det blev lite handlat på Maxi med och bland annart fick Ellionora en tuff keps av henne.
Sedan pös vi hem och käkade grillade revben, potatissallad och fralla framför tv:n. Ellionora och jag var ganska trötta så vi la oss ihop medans Mattias och Patrik satt och spelade.

Efter frukosten på lördagen så åkte jag och Ellionora till Mommii igen. Vi gik ner på torget, lekte i Strandbjörket och åt en pizza ihop innan vi traskade hem igen. Ellionora gick hela tiden och satt nog i vagnen max 30 minuter totalt och vilade. Att hon orkar. Det var fint väder så det var underbart att bara vara ute även om jag näs ett par gånger pga pollenhalten.... Ellionora somnade i bilen när jag körde hem och väl här hemma så packade jag våra väskor och vi sa hej och hejdå till P och M på ganska kort tid. Jag lastande in oss i iblen och körde ut till mina föräldrar. Där var även min syster, Uffe och Frida så det var extra kul. Vi grillade korv och hade en så mysig kväll ihop.
Ellionora och jag sov i min gamla säng och jag hade glömt att packa ner blöjor så det blev att vadera sängen väl om en olycka skulle ske. Det gjorde det fram emot tidiga morgonen men det gick jag bra trots allt. Vi sov gott i vilket fall som helst.

Gemensam frukost med mamma och pappa och sedan packade vi in oss i pappas bil och styrde kosan till Hornborgasjön och tranorna. Ellionora var vaken hela tiden och det gick så bra. Hon åt lite vindruvor, godis och sjöng mest hela resan. Sprang och tittade på fåglarna och tyckte det var många där. Det var viserligen endast 13200 när vi var där men det är så kul att se ändå. Så många blandade fåglar på samma ställe för det finns mer än tranor att titta på ;)

Vi körde sedan till min faster Sivan och Gösta för att få middag och hon visste inte att jag och Ellionora var med upp så hon blev extra glad. Det blev potatis, grönsaker, sås och stekt vit fisk. Det var så gott och Ellionora åt som om hon inte sett mat innan. Efter många besök på toan för fröken (det är ju så roligt att gå upp och ner för trappor) så gick vi ut för att kolla på lite vårblommor. Ett helt hav med blåsippor fanns det i skogen och jag lyckades få till några kort på dom. Visst är det en fin blomma....

Jag fick sådana vårkänslor där vi gick och fåglarna kvittrade, solen sken på oss och Ellionora var full med string i benen.


Här är ytterligare ett härligt vårtecken som vi såg där vi gick. Våren hade verkligen kommit på allvar där och vi såg även någon vitsippa som slagit ut där solen värmt.

Ellionora var helt slut när vi skulle köra hemåt men var ändå vaken i 5 km eller något sådant innan hon somnade. Hon sov hela resan hem och var vaken en kort stund när jag bytte bilstolen i bilarna men somnade lika snabbt och sov sedan hela natten.
Det var en härlig hel goch vi hade så trevligt, kul och mysigt ihop med min familj och Mommii. Gjorde inget att hela helgen försvann när det var så mycket kul och olika saker som hände.

RSS 2.0