"Privatspanare" Onsdag 12/8 2009

Hade en lugn och harmonisk dag på jobbet. Inte många som ringde eller behövde komma till oss på Barnakuten men det finns ju alltid lite att göra ändå. Jag gick genom vår akutväska så den är okej och inte innehåller något gammalt.
När jag slutade jobbat tänkte jag köpa lite snabbmat hem. Ringde och Patrik hade inte börjat med maten men var påväg. Vi bestämde att jag handlar till oss och jag stannade till vid Barks kiosk. Samtidigt som jag kom det en man och pakerade jämte mig. Jag fick direkt känslan av att han inte var nykter och iaktog honom. Han satte sig i bilen när han handlat och började äta samtidigt som jag ringde polisen.  De kom och stannade en bit ifrån honom så han inte skulle se honom. De ringde mig och jag beskrev honom när han slängde soporna. De ville vänta och se om han körde iväg med så inte bara mitt vittnesmål skulle vara anledningen. Som polisen sa" De väger tungre om vi stoppar honom när han kör och inte bara sitteri bilen". De stoppade honom och han fick sätta sig i polisbilen medans en av poliserna körde hans bil. Ja jag vet inte hur det gick och visst undrar man om jag hade rätt men oavsett om han var onykter, påverkad av annart eller sjuk så kändes det rätt då jag inte vågade fråga honom om han var full.

Jag hann inte äta maten innan jag skulle till tandläkaren pga att jag stannade kvar tills polisen kom (om han skulle kört iväg innan så jag kunde säga vart han körde). Jag ringde Patrik som kom och mötte mig och tog maten och körde sedan till tandläkaren. Kom 15 minuter tidigt men då patienten innan mig inte kommit fick jag gå före. Hade inga hål men några små pågång som jag måste passa mig för. Allt såg bra ut med tänderna annars och som alltid så påtalade Leon att jag skulle använda tandtråd. Han sa att vi svenska är slarviga med tandtråden men kan borsta duktigt. Ja hur är det med det mina vänner?

Efter maten så hämtade Patricia mig och vi tog en promenad. Vi skulle gott runt sjön men då det började regna och vi båda hade glömt paraplyt hemma så vände vi tillbaka till bilen igen och snackade där. Det har vi aldrig några problem med och vi behövde göra det med.
Väl hemma igen så började jag frysa och tänkte att nu blir jag nog sjuk. Hade ju haft ont i halsen hela dagen men inget mer. Tog tempen och den visade hela 37,5 =). Tog en dusch med Ellionora och hon busade i sin balja meddans jag duschade vart. Sedan la ja mig tidigt och har sovit hela natten och hade 37,6 nu på morgonen. Har bara ont i halsen och inget mer men det gör inte så ont som när jag har haft halsfluss så jag tror bara det är en förkyllning som inte brytigt ut.

Snart kalas...

Ja då har jag jobbat två nätter och det har bara varit lugnt. Sitter här på morgonkvisten och bara väntar på att klockan ska bli sju. Just nu är den 05.20 och fiskmåsarna är vakna här utanför sjukhuset. Både igår natt och inatt har jag tagit blodsocker på en nyupptäckt diabetiker. Natten går ganska fort när det är något att göra varje timme men jag kan inte låta bli att tycka synd om patienten som jag springer hos hela tiden under natten. Måste störa mycket tycker jag och visst vaknar hon till så pass att hon vet att jag är där.

Igår bakade jag lite bullar så jag har minsann börjat förbereda lite inför Ellionoras kommande kalas. Vi börjar med mina föräldrar och syskon på lördag kväll, barnkalas på söndag em och sedan med Patriks föräldrar och syskon nästa helg. Så blir det när man inte kan få ihop alla på en gång. Visst i vår lägenhet hade det blivigt trångt men då hade jag bokat en lokal istället. Nu blir det kanske lite trångt hos oss i helgen om alla kommer. På söndag tänkte jag att vi alltid kan vara ute på en lekplats om vädret håller i sig. Bra då barnen kan springa av sig lite och leka ute. Patrik och jag firar E på hennes födelsedag och jag tror minsann jag bjuder in Pernilla och Per då med. Lite middag ihop är inte alls fel även om jag jobbar på dagen. Ska bara bestämma mig för vad jag ska ha.....

Längtar lite till sängen nu även om jag inte känner mig så trött i ögonen. Ska sova några timmar innan vi åker till Patriks mormor i hennes stuga utanför Alvesta och kopplar av med henne. Verka ju bli fint väder så det blir minsann grillat ikväll och sedan får vi se vad vi hittar på. Funderar på om jag kan hitta lite kantareller där men vet inte. Ska se om jag ska gå en liten runda och kika iallafall.

RSS 2.0