Vattenläcka

Nu har jag varit i Linköping i fyra dagar. De tre första dagarna på barnkirurgen avklarade och det har varit intressant. Tar det mest som att jag får en inblick i deras vård men det är intressant. Har fått lite tips på smärtlindring som vi skulle kunna använda oss av. När jag var iväg fick jag veta att det börjat läcka vatten från taket i vår lägenhet. Denna gången tog Växjöhem oss på allvar. Det var en bubbla i vardagsrummet som var vätskefylld och i Ellionoras rum hade det runnit på två ställen. Nu ska de upp på taket och hitta var det läcker och sedan får vi se när vi får nya tapeter. Blir säkert bökigt att flytta alla möblerna när arbetarna kommer men det måste ju göras så vi slipper ha fuktfläckar på väggarna. Skönt att bo i lägenhet så jag behöver inte betala för detta men jag hade kollat taket redan tidigt i våras när första fläcken kom mitt i taket. Mamma och pappa var här igår och tittade på eländet och tog en fika här. Mamma hade med sig nybakade bullar och det var riktigt gott. Ellionora cyklade från Fjärilen igår när jag hämtade henne så mamma och pappa stod utanför dörren och väntade. Regnet öste ner så vi var rätt blöta när vi kom hem så Ellionora hoppade ner i ett varmt bad en stund innan fikat. Ellionora hade ritat en teckning till mig när jag kom hem och den var så fin. Hänger så fint i köket nu. Vi sålde vårt skåp i köket i veckan med så kanske vi jan köpa ett nytt snart. Få packa ner lite saker till bara så vi kan sitta vid köksbordet tills skåpet är köpt. Ser tomt ut mot väggen men det vänjer vi oss nog vid tills det kommer ett nytt.

Freda kväll!

Jag skulle jobbat kvällen idag men fick en mellantur istället. Jag började med en störande nattsömn då dottern är mer förkyld igen. Vi åt frukost och sedan cyklade hon till Fjärilen. Jag tog cyklen hem och satte mig vid datorn och skickade påminnelse att oriflamekatalogen snart är slut så mina konsulenter inte missar detta. Var bara hemma en kort stund för sedan blev det en cykeltur till jobbet. Har haft en bra dag på jobbet och cyklade sedan hem. När jag kom hem så körde Patrik till Mattias så nu ligger jag och Ellionora i soffan och tittar på filmen Hopp. Få se när vi hoppar isäng istället. Imorgon blir det några timmar på Kappahl för att visa upp oriflame och förhoppningsvis en och annan rekryt till mig och Jenny. Få se hur det går men det blir nog bra tror jag. Hoppas andra är intresserade av svensk kosmetik och vill ha 20% på sitt make up.

Effektiv dag!

Ja tänk vilka dagar det blir ibland. Var vaken mellan 03.15 till 04.45 inatt och kände mig pigg. Tyckte inte jag skulle upp utan snurrade i sängen. Ja ett besök i köket för att ta magmedicin blev det och när jag ändå var uppe gick jag på toa med. Ja till slut somnade jag och var inte lika pigg när klockan ringde kl.07.20. Upp och gör dottern och mig klara och käka frukost. Sedan cyklade Ellionora till förskolan och det tyckte hon var kul. Gick hem och låste in cyklen och gick sedan en runda på 45 minuter i lite blåst och duggregn. Det kändes så skönt och väl hemma blev det lite surfande, beställa kort och plugg innan jag fixade lunch till mig. Fortsatte plugga och Patrik körde mig till jobbet och hämtade sedan dottern. Väl på jobbet fick jag börja jobba direkt. Tog emot en ambulans och sedan var det igång. Det kom en ambulans till under mitt pass men inga så dåliga tonåringar som kom iallafall även om ambulans var befogat. Har haft fullt upp hela em och kvällen och det var stressigt att vara själv på barnakuten. En kollega hjälpte till så gott hon kunde från avdelningen och utan den hjälpen hade det inte funkat. Är trött nu och hoppas jag sover riktigt gott inatt. Patrik syster Liina och hennes kille Anders vad precis åkt när jag kom hem men få träffa dom en annan gång.

Övernattning på Mjellerumsgårdens vandrarhem

Jaha då har skolan början igen för Pernilla och mig. Tåget upp till Linköping i morse och efter en bra dag i skolan var det dags för en tur till Gamla Linköping där vi fått nytt boende. Vi hittade hit i regnet och blev lätt blöta på köpet. Var tvugna att köpa mat så när regnet lugnade sig gjorde vi oss klara men när vi kom ut hade regnet ökat på igen. Ja paraplyt skyddade endel men oj vad blöta mina fötter var. Lite av hälarna var torra och sulorna i skorna är så blöta. Väldigt tveksamt om de torka till imorgon bitti. Få gå i blöta skor annars eller låna ett par av Pernilla som har tre olika skor med sig ;-). Pernilla var så blöt när vi kom hem då hon inte gott under mitt lilla paraply så det var wet tshirt uppvisning. Blöt in på bara bh så ett snabbt ombyte för att inte bli kall. Nu hänger det kläder från överslafen över oss båda och vi har krypigt ner i våra sängar hör att sova några timmar. Tänkte ta en promenad till skolan imorgon om det inte ösregnar. Blir spännande att se om sambon fått Messi eller samtal nu när jag är borta för så brukar det bli har jag märkt. Ja lustigt att det inte gå höra av sig när jag är hemma men jag är en hemsk människa kanske. Men det tycker jag inte jag är så det måste vara fel på den som ringer när jag är iväg. Vill inte prata med mig kanske men det är okej. Har ju mina vänner som gillar mig ( och jag gillar dom såklart) och det är skönt att veta. Nu ska jag logga ner och sova. Godnatt mins vänner!

Härlig torsdag

Inskolningen går bara bra och idag gick Patrik och jag vid lunch. Hon gick med på det och vi passade på att köpa mat och hämta en paket. När vi kom till Fjärilen var Ellionora instängd i ett litet rum med fyra killar och två tjejer. De hade så kul och Ellionora tyckte inte hon skulle gå hem, men gick med på det ganska snart ändå. Hon fick en kram an en kille när hon skulle gå med tjejen som Ellionora ville krama ville inte krama tillbaka utan sa bara nej och gick. Ellionora ville kram hejdå men fick bara nej. Innan vi körde hem åkte vi och hämtade Ellionoras dator. De har Patrik satt igång och nu ligger det en länkar enkelt för henne så hon lär sig hitta. Jag gjorde ett besök hos tandläkaren och det gick ju bra. 500:- fattigare men inga hål och bara lite tandsten som slipades bort. Alltid skönt när ett besök inte resultera i fler besök. Jag väntade in att Frida slutade skolan och körde henne till Konsum innan hon tog bussen hem. Fick se hennes tatuering live och den var fin. Istället för två fåglar på underarmen blev det en detaljrik fågel. Blir kul att se den när den läkt ordentligt. Hon var så nöjd med den och den var verkligen snygg. Patrik har köpt nya hörlurar som kom idag och vilket skrattanfall jag fick. Ja inte av lurarna men man kunde ställa in dom då rösten blev som en alien, jätte, robot, troll och som en ekorre. Jag skulle sjunga tyckte Pattik men det gick inte så bra för jag bröt ihop av skratt. Det jobbigaste var att skrattet ändrades med och då skrattade jag ännu mer. Tårarna kom och mascaran började rinna. Oj så härligt!!! Nu ligger dottern här och sover gott och jag hoppas det blir så hela natten. Hon behöver hosta bort en massa slem dock som åker upp och ner när hon andas så jag ska lägga henne högre på kudden och se om det hjälper. Godnatt mina vänner!

RSS 2.0