Yohio 20130404

Vad Ellionora har längtat och igår var dagen äntligen här. Yohio skulle komma till Grand Samarkand och hon skulle få vara där. Vi blev lite sena upp men hittade Lotta och Max i mängden. Pappa kom in och tog Tilde så behövde jag inte tänka på henne.

Innan det började så lyfte jag upp Ellionora på bordet och då kunde hon se honom till och från och hon blev så glad. Han sjöng två låtar och sedan var det signering av köpt skiva eller tshirt. Vi fick stå i kö länge innan vi kunde köpa hans skiva och fick en plansch på köpet. Ellionora kände att det pirrade i magen när hon väntade på Yohio. Då tycker man nog det är spännande.

Hon höll sin plansch så fint när vi gick upp på scen och blev blyg när hon stod mitt emot honom. Han log mot henne när han skrev och han såg väldigt blyg ut han med. Hon ville ge honom en kram men det fick hon inte och det blev hon ledsen för så när vi kom ner från scenen började tårarna trilla. Försökte förklara för henne att han inte kunde krama alla för det skulle ta för lång tid men då sa hon " Han kunde ju bara krama mig". Ja vad svarar man på det ;-)

Vi letade upp pappa och Tilde och hon var vaken. Han bar på henne och hon hade legat i vagnen nästan hela tiden och sovit eller bara tittat med stora ögon :-). Tack så mycket pappa för att du kunde komma in och ta Tilde. Det hade varit svårt att ha henne på armen och hjälpa Ellionora och ha koll på vagnen.

I bilen på väg hem så lyssnade vi på skivan och diggade och Ellionora mös. När vi kom hem så sa jag till Ellionora att vi få vara lite tysta om pappa sover och det gjorde han. Värktabletterna hade inte hjälpt men en varm dusch gjorde av tandvärken lättade så han kunde vila lite. Vaknade dock en stund efter att vi kom hem även om vi var tysta alla tre. Tilde fick mat när vi kom hem och låg sedan i soffan bakom mig och Ellionora och pratade medan vi kollade på Snowbuddies.
Efter ett tag vill Tilde ha mer mat och sedan somnade hon gott för natten så jag bara kunde mysa i soffan med Ellionora.

Patriks tandvärk blev värre igen och han kunde inte se att han skulle få sova men när jag var uppe för att ge Tilde mat så sov han gott i soffan. Skönt det men jag vågar inte fråga honom hur många tabletter han var tvungen att ta. Nu hoppas vi att pencillinet hjälper MIT infektionen han har vid två tandrötter så värken släpper. Blir en lång helg annars..... Få se vad domen blir sedan om tanden har spruckit av den gamla lagningen så han måste dra ut den eller om den är hel så det räcker att göra en ny rotfyllning. Det sistnämnda blir billigare för dras tanden ut är det en brygga han får istället eller blir han utan näst sista tanden i överkäken.

Tildes Barndop 21/3 2013

Ja då var det dags idag för dop :-) Vilken dag det varit. Vi kan börja med att jag och min syster dukade igår em och det gick fort. Tallrikar, muggar, skedar och glas på serveringsbordet. Värmeljus, servetter och dukar på borden och kakorna, bullar och tårtan plockade vi fram idag.

Ja efter en natt där Tilde tyckte hon skulle äta vid ett och halv fem så var vi inte riktigt överrens att det var morgon och dags att stiga upp vid sex :). Men jag fick ge mig och masade mig upp innan hon pratat så storasyster med vaknade. Hade en mysig stund på morgonen och efter lite mat vid åtta som sade hon om gått. Jag slumrade med en stund innan Ellionora vaknade och vi gick upp efter att vi småpratat lite i sängen. Frukosten slank ner och till lunch blev det pannkakor till Ellionora och mig. Patrik åt senare frukost och ville inte ha pannkakor. Sedan gjorde vi oss klara och begav oss till församlingshemmet. Lämna kakor och bullar, laddade kaffet och gjort en tillbringare med saft. Syster med familj kom och mina föräldrar. Mamma hade gjort tårtan som vi satte in i kylskåpet.

Sedan gick vi ut för att gå upp till kyrkan och blev jag förvånad när min gudmor står på parkeringen tillsammans med kusin Gunnar och hans fru Noo. Jag blev så överraskad och tårögd för det hade jag inte i min vildaste fantasi trott eftersom gudfar är så stabbig.

Upp till kyrkan och byta om på Tilde. Kameran fick Uffe och Fridas kille Nils fick min mobil för att ta kort så jag kunde skicka några bilder till faster Paula som tyvärr inte kunde komma då Fredrik fått en utmattningsdepression i Shanghai. Hon visste inte om han skulle fixa flygresan men det gjorde han så han kom hem igår kväll som tur va. Bilderna blev hon glad för :-) och jag vet att hon var med oss i tankarna idag.

Dopet var så fint med diktläsning av Frida, Oskar öste upp dopvattnet och Liina som började hålla Tilde. Ellionora stod framme hos oss hela tiden och var så duktig. Tilde undrade vad som skedde men var tyst hela tiden och smakade på dopklänningen och tittade runt. Det blev endel kort tagna och här är ett.

Det blev mycket god fika när allt var över och vi satt länge. Ja jag fyllde på kaffe, saft och serverade detta men alla satt länge. Tilde åt endel av mosters bulle och gillade det. Fick lite choklad av min kusin Gunnar och det gillade hon med. "Det ska börjas i tid" sa han :) Hon bara smackade och njöt av dagen.

Jag värmde mat och mamma gav henne och sedan var det dags att öppna paketen. Farmor la Tilde i vagnen och där somnade hon snart. Patrik ville inte öppna utan lät mig öppna alla klappar men jag gillar ju det :-). Hon fick ett bitvänligt silverhalsband med ett hjärta som hänge av faddrarna Oskar och Frida, en prydnadskatt av min syster och Uffe, en fotoram med plats för 9 kort av mamma och pappa och två kort fanns där redan som de satt dit. Av fadder Liina blev det pengar på hennes konto, av farmor och farfar fick hon ett guldhalsband med en odlad pärla som hänge. Av min bror med familj fick hon pengar, av Momii fick hon ett silverhalsband, av min gudmor/faster fick hon ett dophalsband i silver och av min kusin och hans fru ett presentkort på Kappahl. Ett fånges tulpaner som vi hade på borden fick hon med av farmor och farfar.

När gästerna gick och vi städat klart så somnade Tilde i bilen och sedan sov hon hela natten. Hon var helt slut vår lilla tjej men hade haft en bra dopdag. Hon åt igen det hon missat äta under kvällen på morgonen och åt varannan timme ett tag.


RSS 2.0