Ny frisyr :)

Igår var jag och Ellionora och klippte oss och det var så skönt. Jag klippte mig ganska kort och nu måste jag färga håret om inte mina gråa strån ska lysa ;) Eller ska jag vara naturell och låta håret vila och se hur gråhårig jag är.... Ja det får jag fundera på.


Senaste helgen :)

I fredags hade vi en lugn dag hemma. Ja jag tvättade, surfade lite och pysslade lite smått här mellan matning av Tilde och "serva" dottern vid datorn.
På kvällen gick Patrik på bio med Mattias och då lekte Ellionora och jag med hennes Pet shopps medan Tilde låg på golvet och smakade på olika leksaker. En mysig lekstund blev det innan vi tittade lite på Lets Dance när jag lagt Tilde i sin säng. Vi halvlåg i soffan och Ellionora satt i mitt knä och hejade på dansare.

Lördagen var jag och Tilde uppe tidigt och lagom när hon var på väg att somna om vid kvart i åtta så vaknade Ellionora så jag fortsatte att vara uppe. (Ja Patrik fortsatte att sova)

Sedan gjorde vi inte så mycket innan det var dags att köra till mina föräldrar för att gratta mamma dubbelt upp ~ Morsdag och hennes födelsedag. Trots hennes körtelfeber orkade hon vara med oss väldigt mycket och jag tyckte hon såg piggare ut så det är förhoppningsvis ett friskhetstecken även om det kommer ta ett tag till. Jag och syrran med familj gav mamma en vit gungstol och den gillade hon. Kan hon sitta i och sticka när krafterna kommer tillbaka.
Jag gjorde lite nytta när jag ändå var hemma :) Rensade lite i landet, rensade och gjorde fint i rabatten utanför altanen och syrran och jag planterade om några blommor och slängde de som gjort sitt :) Ja jag planterade några purjolöksplantor så får vi se om de växer och frodas där. Mamma blev så glad men klart vi hjälper till när inte hon orka. Vi älskar ju vår mamma :) Ja sa till syrran att det är konstigt... När jag bodde hemma var det tråkigt att rensa och hålla på i trädgården men nu är det kul. Det är för att du inte måste sa hon och det stämmer nog.

Tilde hade svårt att somna för natten i min famn men tillslut tog tröttheten över och hon somnade. Satte henne i bilstolen så vi inte behövde flytta henne mer än en gång och hon sov hela natten till halv fyra ;) Gav henne mat och hon somnade om och sedan sov hon till halv sju då det var dags att kliva upp. Pigg och glad som alltid men jag hade gärna sovit lite till.

Tilde somnade strax innan åtta och jag tänkte att jag gör detsamma men när jag gick in i sovrummet hade Ellionora vaknat och ville upp. Ja sa att vi ligger lite i sängen tills Tilde somnat och vi la oss och pratade lite. När jag och Ellionora skulle gå upp sedan efter ett tag så sa Ellionora "Mamma det är ju din dag idag. Ligg kvar så hämtar jag frukost och väcker pappa" Ja jag låg kvar och efter en stund kom hon in med två mazariner och två muffins. Så gulligt av henne och hon hade inte väckt pappa utan fixat det själv :) Vi njöt av mazarinerna men skippade muffinsen då de blivit lite torra. Tilde vaknade till och åt lite mazariner hon med och sedan gick vi upp och jag fixade frukost till oss.
Dagen fortsatte som vilken dag som helst men fick en morgonpuss och ett muntligt grattis på mors dag av Patrik när han vaknade. Vi skulle åkt till svärföräldrarna på em men då Soile kände sig lite förkyld ville hon vi kom på tisdag när hon var ledig så hon inte skulle smitta barnen med något.


Vinsten från postkodlotteriet :)

Ja idag vid sextiden kom en kille från posten med min cykelvinst. En stor brun paket står i hallen och jag måste öppna den imorgon. Orkade inte nu efter nio när barnen somnat och disken hamnat i maskinen eller diskats upp.

Innan 11 imorgon måste dock resesängen och bilstolen från förrådet ner då bästa vännen Patricia ska låna detta i några dagar :) Hon ska få kusinbesök och de har ju en liten kille med sig som ska få åka säkert i bilen och sova gott. Lakan och kudde skickar jag med men täcke hade jag inget extra. Kan skicka med Tildes för hon sover utan täcke ändå numera. Ja jag få se hur jag gör :)

I em ringde jag och grattade mamma som fyller år idag. Hon kikade på en svensk film och hade blivit firad under dagen. Brorsan hade varit där men inte gratulerat så jag skickade ett mess att det är idag mamma fyller. Få se om vi ses på lördag när kalaset är men hoppas det. Hans ex kommer till honom torsdag eller fredag och ska vara kvar till söndag. Om allt går som Paul vill så kommer de sova i Lammhult i helgen. Kommer Paul så hoppas jag han har med sig alla fyra barnen och inte lämnar några kvar hemma. Även om deras farmor är orkeslös så vill hon att de med kommer så klart.
Ja jag få se på lördag men jag hoppas Paul och barnen kommer och njuter av lite mat och trevligt snack :)


Måndag den 20/5 2013

Idag hände det :) idag bände sig Tilde till mage på skötbordet och blev väldigt förvånad av det. Få se om hon fortsätter med detta nu men fler vändningar har det inte blivit.
Har kommit igång bättre med maten men oj vad hon kan grina illa om det inte passar. Har köpt någon fruktsallad i puré form och den är sur tycker hon så det var ingen favorit.

Förra veckan fick jag ett brev från postkodlotteriet. Tänkte att det är erbjudande om att skaffa fler lotter så jag öppnade det inte direkt eftersom jag skulle iväg. Snacka om att jag blev överraskad när jag öppnade det närmare kvällen. "Grattis - du har vunnit" stod det med röda fina bokstäver. Jag var en av 10000 vinnare av en cykel ;) Japp en ny cykel värd ca 4500:- ska levereras hit och idag ringde en kille från posten och kollade så jag var hemma imorgon efter fem. Blir kul att ta emot och nu kan ju Patrik låna den om han är snäll. Få fixa extra lås imorgon tror jag.
Ja allt är vinst även om det kunde varit mer pengar istället men jag är glad att jag vann :)


Ellionora gick ut sent i em/kväll på gården för att leka med två nya kompisar - Izabell och Moa. Var svårt att få in henne sedan och jag kommer själv ihåg hur svårt det var att gå in när man lekte och hade kul i det varma vädret.


Mamma är sjuk i körtelfeber och har legat orkeslös i snart tre veckor. Hon äter och dricker men måste sova så fort hon gjort det. Det är jobbigt att sitta uppe så när vi ska fira henne på lördag blir det mycket vila och planläge. Tur pappa är händig och duktig på att fixa och dona. Jag hoppas infektionen släpper taget om henne snart för det är jobbigt att se henne då påverkad. Vet att hon kommer bli helt frisk men först efter ytterligare två-fyraveckor :(

Nä nu ska jag sova så jag är pigg imorgon :)


Solsken och värme

Det händer så mycket hela tiden så jag hinner inte med att uppdatera som jag vill.... Nu har det varit flera dagar med solsken och värme och våren är här minsann. Träd och buskar börja sakta slå ut och det dröjer inte länge nu innan det är grönt överallt igen.

Brorsan ska skilja sig då han fått nog av sin frus lögner. Han älskar henne ändå säger han och de träffas om helgerna så hon få träffa barnen som annars bor på heltid hos Paul. Hade inte Paul hämtat och lämnat henne i Värmamo så hade hon inte träffat barnen då hon inte ha körkort och hennes mamma inte kan köra henne. Tur han är snäll och se till att barnen få träffa sin mamma om helgerna. Egen lägenhet får hon först i juli och fram tills dess kan hon inte ha barnen själv varannan helg. Mycket som ska göras, fixas och klaffa men jag hoppas barnen få bo tillsammans hos Paul men framtiden få utvisa detta.
Valborg firade vi i Berg med mina föräldrar och kusinerna. Ja Paul kom dit och hämtade barnen så vi träffades en stund vi med. Blev en fika i hembygdsparken, lyssnade på kyrkokören, ett vårtal och mer sång av kyrkokören när brasan tändes. Det var mysigt och så där lagom stort. Kallt dom tusan var det men det hör väl valborgsmässofirandet till eller?

1 maj åkte hela familjen ner till Strandbjörket så Ellionora fick springa. Hon sprang Knatte Knatet på 500 meter och blev på hejad av farfar, farmor, moster, Uffe och självklart av mig och Patrik. Hon var så duktig och helt slut när hon kom i mål. Såg nästan ut som hon skulle gråta eller kräkas när hon kom i mål så trött var hon men många kramar och beröm av oss så lugnade det sig och hon blev stolt för sin medalj. Hon erkände dock att det var jobbigt :)

Efteråt åkte vi upp och köpte en glass på Grand Samarkand innan vi åkte hem på lite middag och fika hos farmor och farfar. När vi ätit och pratat en stund satte jag och Soile igång att städa lite på altanen. Tallris, döda växter, löv mm slängdes i säckar och det blev sopat av mig. Christer kom med ut efter en stund och fixade lite. Sedan tog vi fikan innan vi körde hemåt.

Igår lördag åkte jag och tjejerna och hämtade Momii Liisa och körde till Dansjögård. Det var dags för kosläppet och det är roligt att se på tycker jag. Ellionora tyckte det var kul och Tilde tittade med stora ögon på de där stora hoppande, stångandes, sparkandes djuren. Ellionora tyckte kossorna luktade illa när de rusade väldigt nära oss. Några kalvar fick hon klappa med och de var mjuka och lena och luktade inte illa.
På väg till bilen klättrade Ellionora upp på en skördetröska. Ja de är inte små måste jag säga men hon var inte rädd när hon stod högt där uppe. Sedan körde vi hem till mina föräldrar för att fika lite. Varmt och skönt på altanen och Momii tyckte det var trevligt att få komma ut lite. Mamma låg i datagrammet mest hela tiden men kom upp och fikade. Hon hade så ont i sin kropp och särskilt benen och ingen smärtlindring hjälpte. Hon var helt slut och hade ingen ork men förutom det inga symtom på att vara sjuk. Var konstigt att se mamma så påverkad. Såg ut som hon skulle haft hög feber och det är inte vanligt att hon ligger så. Få se vad de kan hitta som påverkar henne så.

Idag har jag fixat tvätt, bäddat, fixat middag, städat lite i ena akvariet så nu synd fiskarna med. Duschat med Ellionora innan vi hade lite söndagsmys framför filmen Spirit.

Vi köpte ett begagnat cd ställ, Benno av en kvinna igår och det står i Ellionoras rum nu med hennes filmer. Förstår inte att stället nästan blev fullt direkt :) och Ellionora plockade in filmerna själv med lite handräckning från mig. Skönt att det blev gjort och det blev så bra i hennes rum.


RSS 2.0