Dag på isen 2009-01-04

Fint väder och is på sjön. Jag sa till Patrik att ska vi inte åka ut och ta lite kort och strosa lite på sjön. Sagt och gjort efter ett tag så var vi klara och körde till Bokhultet. Ellionora var glad att vi var ute och strosade även om hon inte förstod att vi gick på vattnet. Ja vi sa vi gjorde det och att fiskarna simmande under oss men det är lite svårt att förstå när man inte se tror jag. 

 

Såhär såg det ut när vi kom ner mot sjön och det var fler personer som var ute och pimplade än just denna mannen. Mötte några som var ute med en hund och flera som bara gick på isen. Det var väldigt lugnt och tyst.Vi hamnade visst lite snett men det får vara så.... Ellionora tyckte jag skulle ha en bild på oss här. Hon står nu på golvet här och tittar på vad jag gör. Hon vill ha välling säger hon så jag ska göra det så hon inte blir hungrig.Så här fin hann himlen bli innan vi gav upp och gick hem. Det började bli kallt och Patrik och jag började frysa. När
vi var påväg in mot stranden (Vi var aldrig så långt ute) så knackade till under oss så både jag och Patrik hoppades högt. Det såg nog väldigt roligt ut och vi skrattade så gott efteråt när vi insett att det bara var spänningarna och att vi båda blivigt så rädda.

Julen 2008

Jag måste lägga upp lite kort från vår jul. Tänka sig att Ellionora har träffat tomten och det utan att bli rädd. Ja det är klart att hon kastade sig inte i hans famn men efter en kort stund gick hon fram och hämtade sina paket utan mammas hjälp. Det första paketet hon fick fick tomten dock lämna över till mamma och Ellionora stod bara på golvet. Sedan blev endel paket överlämnade i soffan som ni ser på bilden här....

Ellionora får paket av tomten 2008 hos farmor och farfar.

Faster Liinas hund Citala hade med varit snäll och fick paket..... Hon öppnade det utan problem och så glad hon blev för den! Den pep med och då måste den "dödas"......

Kan berätta att den inte blev hel så länge. Senare på kvällen låg det ludd (stoppning) i hela hallen och Citala såg så lycklig ut. Hon är en så charmig hund även om hon vill pussa Ellionora hela tiden när hon går förbi. Uppskattas inte av Ellionora utan hon brukar bli ledsen eller säga "Fy" och "Nej tala, sluta".

Ellionora fick så många julklappar hos farmor och farfar där vi började julen att bilen nästan blev full. Men vi åkte hem till mormor och morfar och träffade mina syster med familj där. Brorsan firade hemma med svärmor och någon kusin till Nettan. De kom senare så de med fick paket av tomten.
Om ni vill veta vad Ellionora fick så kommer här några saker; 2 dockvagnar, en docka som skriker när nappen trillar ut, en docka som skrattar/gråter/smackar när det äter och som man kan ge spruta och plåster (väldigt poppis hela julen), bilen "Bärgan" från filmen Bilar, kläder, 2 ringar, gosekudde, påslakan och av sina föräldrar fick hon förutom kläder, grodväska en bondgård. Den gillar hon och nu har djuren någonstans att vara.

Det blev sent på julafton innan vi kom hem men vi fick med allt upp. Ja vi fick gå flera gånger förvisso men vågar inte ha det i bilen. På juldagen åkte Patrik och Ellionora upp till Högstorp på middag och för att träffa faster Paule och Fredrik innan de körde hem. Jag fick åka till jobbet istället och jobba hela kvällen och även dagen på annandagen. Men det gick bra det med även om jag gärna varit ledig.

Mitt i natten på jobbet.

Jag lovar er att jag ska uppdatera om jul, födelsedagar och nyår men nu kan jag ju skriva lite hur vi har det.....
Måste börja med att säga att jag inhandlat en grön kompis! Kan ni gissa vad? Ni som gissade rätt har samma intresse som jag..... det är en grön cuttelbug!! Jag är så glad och nöjd med den och jag måste säga att Ellionora blev intresserad. Hon satte sig på golvet och tog veven och satte igång att veva. Jag klippte till grönt papper och vi hjälptes åt att ladda och får till lite frimärken. Hon är så nöjd med dom och tittar stolt på dom när hon ser dom på bordet  =). 

Hon är bestämd vår lilla dam. Hon kan själv och det säger hon ofta "nola kan sälf" och blänker svart på mig. Men det är ju bara utveckling så vi får gilla läget. Men hon är charmig när hon försöker och när hon inte kan själv så går det bra att hjälpa henne.

Idag har vi varit med Mommii Liisa på stan. Vi tog en lunch på La gondola och Mommii bjöd på detta och inte gick det att diskutera detta. God mat och Ellionora och jag mumsade på så mycket gott. Ja vi var nöjda alla tre och Ellionora somnade så gott i vagnen. Vi tog bussen hem till Liisa och Liisa och jag tog en kopp kaffe och thé meddans Ellionora sov utanför i vagnen. Jag hoppas att hon somnade i vettig tid ikväll eftersom hon ska upp idag. Längtar just nu hem till sängen och det kommer vara tomt hemma när jag kommer hem. Men det är ju skönt att vara själv hemma när jag ändå bara ska sova. Ska försöka få ordning lite hemma när Ellionora är hos dagmamman. Pratade med Ingegerd (dagmamman) idag att jag ev kommer och hämta Ellionora tidigare i em men det behövde jag inte. Hon fick så gärna vara där hela em för det är så mysigt. Ellionora är utan blöja nu om dagarna och det funkar jättebra hos dagmamman med. Det är så skönt och vi ska  bara fortsätta och se om hon kan bli tott helt. Det sker ju lite olyckor ibland men väldigt sällan. Hon är så duktig vår lilla tjej och visst är man stolt när hon är så duktig.

RSS 2.0