Ledig tisdag i solsken!

Idag har jag varit ledig men jag tycker vi börja med kvällen igår och inatt..... E hade inte sovit hos dagmamman så hon var ganska trött när vi körde hem. Tur vi var två i bilen för jag kunde hålla henne vaken. Hemma gungade hon lite innan vi gick in och sedan höll vi igång en stund. Jag var trött och ville gärna vila lite men vågade inte för tidigt för då somnar E tänkte jag. Tillslut satte vi oss i soffan och tittade på film och mycket riktigt så somnade jag. Vaknade till efter en kort stund, 5 minuter, och då sov E mot mina ben i soffan. Jag bar in henne i sin säng och började fixa lite här hemma. P njöt på balkongen en stund så jag kikade på tradera på hans dator.

Fick ett ryck att sent igår kväll börja rensa och ställa in mer produkter i badrumskåpet. Helt plötsligt när jag sitter där på golvet så hör jag några tunga och snabba fötter bakom mig. Där kommer en yrvaken E med tutte, gose och gosedjuret Sitala i famnen. Jag släcker snabbt ner och plcokar upp henne. Frågar om hon vill ha välling och det vill hon så jag värmer den och sätter mig i soffan. Hon äter den nästan sovandes men när den är slut så vill hon ligga i mammas säng. Ja det är ju okej så jag la henne där och hon somnade direkt. Jag gjorde klart i badrummet och tänkte att det är bäst jag med lägger mig. 
Fastnade uppe en stund till med Patrik så jag kom inte i säng förrän närmare 1. Klockan halv 3 vaknade jag av E som sa "behöve kissa mamma". Jaha tänkte jag det är bara att gå upp och kissa henne. Av med blöjan och hon kissade så ordentligt. På med blöjan och sedan somnade hon om igen. Ja det gjorde jag med på två röda.... Vaknade igen vid halv fem och ville välling så då fick jag tassa upp igen, en aning groggy.efter att hon ätit den så ville hon kissa igen så vi tog ytterligare ett besök på toa innan vi somnade om.

Trollungen min vaknade strax innan åtta igen och då bara mös vi i sängen och jag hade gärna somnat om lite till men det blev till att kliva upp. Frukosten dukades fram efter ytterligare ett toabesök och jag kan bara säga det att nattblöjan var det inte en droppe i. Det är ju ett steg i sig men vi få se om det fortsätter så eller det bara var en tillfällighet.

Efter frukot och att vi gjort oss klara gick vi vill Momii Liisa. Vi tog följe till Willys och E gick nästan hela vägen. Åkte vagn i 10 minuter kanske. Gick inne i affären och sedan fick hon åka vagnen hem en bit. Vid sjön ville hon sedan gå och det fick hon och vi anpassade oss efter henne stakt ganska mycket. Fick dock hämta henne lite ibland när hon inte vill som vi. Blev en pizza på balkongen hos Momii och en pratstund innan vi gick hem. Då ville E med gå men det fick hon inte för jag ville skynda mig hem innan ev regn skulle komma. Många mörka moln som började komma på himlen nämligen, men det blev inget av det. Hemma så gungade vi en stund innan vi gick in. Det hände en olycka ute då hon inte riktigt hann med att säga till innan hon skulle kissa så det okm endel i trosorna. Sådant som händer men det blev en dusch för E så hon blev ren innan sängen. Jag höll på att somna där jag satt så P fick ta över duschandet så jag kunde vila i 30 minuter. Somnade snabbt på soffan och det var så skönt. Efter det så torkade jag E för då hade hon lekt och duschat klart med pappa. Lite fika med thé och muffins och E tog bara lite. La sig i soffan och fick lite välling och tittade på Gyllene Tider. Somnade gott i soffan som viss har fått se ikväll och nu ligger hon åter igen och sover i sin säng.
Nu ska jag med knyta mig för vem vet om det blir till att springa upp och kissa henne under natten igen.
Kramar mina vänner.

Helgen!

I fredags jobbade jag kvällen och det var lagom mycket att göra på kvällen. Hemma så sov inte dottern utan jag kunde mysa lite med henne. Patrik satt och spelade lite men satte sig med oss vid tv och sedan en stund för sig själv på balkongen. I lördags sov vi länge och sedan busade dottern och jag. Blev lite film på hennes önskelista och sedan gjorde vi os klara och åkte på kalas. Vi firade mamma och pappa som både fyllt år, 60 respektive 65 år. Det bev en härlig em och kväll i trädgården hemma i Skönsboda och Patrik tog många fina kort där. De ligger inte på denna datorn så tyvärr kan jag inte lägga upp något här.
Ellionora sov 30 minuter i bilen men sedna väckte min syster henne. Ellionora var gnällig och mammig efter det och det tog ett bra tag innan hon började leka med kusinerna och ha kul utan att mamma var i närheten. Men det fick gå.... När klcokan började näram sig åtta satte vi oss på altanen och stängde dörren. Myggen kom så fort det var öppet och det tykte vi var vädlgit onödigt men inget att göra något åt. Efter nio började det bli kallt så vi gick in och fortsatte ha trevligt inne. Ellionora höll låda och skulle inte sätta sig och ta lugnt. Hoppa runt i soffan mellan Uffe, moster och mamma var väldigt roligt.

Vi körde hem vid midnatt och det tog inte så lång tid innan Ellionora sov. Det var bara att bära upp henne och klä av henne lite och lägga henne i sängen. Hon sov till halv sju på söndag morgonen och ville då bara ha välling. Öppnade knappt ögonen och somnade om så snart vällingen var slut. Jag tyckte det var skönt för då kunde jag med sova lite till och det gjorde vi. Vi vaknade och steg upp strax innan tio men det var så skönt.

Efter frukosten gick vi ut hela familjen och gungade, grävde i sandlådan, klättrade och åkte rutshkanan. Ja det var härligt i solen och precis vad vi behövde och särksillt jag innan jag skulle till jobbet igen. Mattias kom förbi när vi var ute så han var med oss en stund där och lekte med Ellionora han med. Det var en av oss tre som var bakis eller rättare sagt dagen efter och det var Ellionora. Hon var på ett så tråkigt och jobbigt humör innan vi kom ut så jag höll på att bli tokig. Det var bara att bära och kånka för mamma och inget passade henne. Men efter en stund ute så var hon på toppen humör.

Tyvärr så somnade hon på em och när jag kom hem på kvällen efter jobbat så var hon vaken. Inte bra tänkte jag eftersom hon skulle upp tidigt på måndagen men inget att göra åt. Vi tog en snabb dusch ihop, välling i soffan (ja inte jag då) och sedan la vi oss. Men ville Ellionora sova? Nej det ville hon inte. Jag var så trött att jag inte kunde hålla mig vaken men E tyckte vi skulle busa, tända lampan mm. Fick tillsut henne att lägga sig ner och då ville hon ha rvälling igen. Jaha, jag ropade på P som fick värma den för jag orka inte upp och hon åt nästan en flaska till. Nu tänkte jag kan vi sova men det kunde vi inte..... Efter en stund när jag åter precis somnat till sa hon "behöve kissa mamma". Suck tänkte jag och reste mig upp och vi gick på toaletten. Av med blöjan och upp på toastolen, torka, upp i famnen igen och in i sängen och på med blöjan. Nu var klockan midnatt och efter detta så somnade även E. Kan säga at hon var lite trött och seg på måndag morgon när Patrik väckte henne.

Scrappträffen i Rottne 090425-26

Vilken härlig helg jag hade i Rottne. Satt och scrappade från morgon till kväll på lördag och sedan hela dagen på söndag. Fick så mycket gjort och såg så många fina alster under helgen. Det är så kul och inspirerande och inte något är det andra likt när man kikar.
Maten var god och det är konstigt så mycket godis man kan få i sig fast man inte Tycker man är så sugen. Men det är klart att det höjer blodsockret och det var behövligt ibland. Det kan vara lite jobbigt att koncentrerar sig så.

För er som är intresserade så kommer här några bilder på LO´s som jag gjorde klart..... har en påbörjad till som inte är färdig.En härlig bild när jag busar med dottern. Oj vad hon skrattade...Det är roligt att klättra upp på rutchkanan och bara vänta på att åka... Då är man såhär glad när mamma står nedanför.Denna är gjort efter en skiss och jag var med i en utlottning när jag gjort denna. Tycker jag fick till färgerna bra blev nöjd minsann.Ellionora var bara tvungen att testa kusn Fridas hftiga glasögon och visst blev hon tjusig? Ja som ni ser så var jag med tvungen att ha dom på mig men vad gör man inte för dottern.....Kort från påsken 2007. Tänk att hon varit så liten och den bodyn kommer jag ihåg. Hon hade den mycket och var så gullig på henne.Första gången min mamma höll Ellionora och hon var så stolt. De satt och pratade länge och det såg så mysigt ut. Ja E pratade inte så mycket men tittade intressant på sin mormor och formade munnen som om hon ville säga något hela tiden.

Jag vann 10 kort med kuvert, en rubons med blommor och något mer som jag nu inte kommer ihåg. Ja det är alltid kul att vinna och det finns alltid många vinster på träffen. Jag längtar så tills i höst när det är dags igen och då ska jag dit igen. Biljetterna släpps på fredag och en måste jag ha. Någon som vill följa med?

RSS 2.0