Vecka 43 :-)

Ja nu är det söndag igen och en timme extra blev det under natten. Vaknade tidigt av en mardröm och har sedan legat och dragit mig i sängen. Skönt när man kan det men snart hoppar jag upp minsann. Förra söndagkvällen körde jag ner till sommarstuga igen för måndag till torsdag var det dags för praktik igen. Har varit roligt och intressant och jag har varit med på olika undersökningar som jag inte hinner vara ned om när jag jobbar. I tisdags kväll hälsade jag på hemma hos Martina, Jonas och Ella och det var så trevligt. Hemmalagad pizza och sallad blev det till middag och sedan njöt vi av glass. Det blev prat till tusen och tiden bara flög iväg. Körde hem sent och var sliten när jag skulle upp på onsdagen. Det var lugnt på akuten på torsdagen och jag fick köra hem vid sextiden. Var trött hela dagen och blev så förvånad att jag piggnade till när jag kom ut i friska luften. Var i ga problem att köra hem och oj vad Ellionora blev glad när jag kom hem. Ja det blev Patrik med men han sprang inte och mötte mig i hallen ;-) Möte på fredag dag och då var Ellionora på Fjärilen. Hälsade på Momii på avd.19 innan jag körde hem. Hon har äntligen fått sin nys höftled och nu väntar 10 dagars rehabilitering på sjukhuset. Hon var trött när jag var där men blev så glad att jag ko . Köpte med kinamat hem från Hot Wok och pizza så det njöt vi av när jag kom hem. Min nudelwok var lite för stark så det var svårt att äta. Ellionora tyckte med det brände så hon åt inte så bra. Fixade lite annat till henne. Tog med resterna till jobbet igår kväll och blev mätt och god igår med. Det var en hel del på jobbet igår och det ringde ganska mycket. Det var skönt att jag hade hjälp av en sjuksköterska från avdelningen. Var skönt att komma hem och har sovit gott inatt. Måste pluggs lite idag men har god lust att strunta i det... Ska städa hos våra akvariefiskar och höststäda balkongen. Blir nog lite ljung i en balkonglåda tror jag. Få se om vi tar en tur till sjukhuset med och hälsa på Momii. Nu väntar jag bara på att Ellionora och Patrik vaknar.

Helgen!

Efter ytterligare en tuff natt för Ellionora så tog vi en mysig lördags frukost ihop och spelade lite data. Sedan sa jag till Ellionora att vi två skulle åka på överraskning. Hon satte igång att gissa på kalas, mormor och morfar och sa efter några gissningar Leos lekland. När jag sa att det var dit vi skulle blev hon jätteglad och kastade sig om halsen. Sedan gick det snabbt att klä på sig och när vi kom fram var hon så glad. Väl inne mötte vi Jenny, Lovisa, Loke, Liselotte, Linnea och Albin. Lovisa och Ellionora sprang iväg och började leka direkt och till en början var Linnea med. Härligt att tjejerna leker så bra ihop och rätt som det var så kom dom springande till oss i soffan. Ellionora sprang ihop med en annan tjej när hon skulle springa till mig och aj vad hon slog sig. Den andra tjejen sa förlåt men det var ju inte hennes fel. De kom från var sitt håll och såg inte varandra. Ellionora hamnade på knäna och slog i ena trästolpen och var ledsen länge. Sedan satt hon i mitt knä och ville inte leka utan vila sig. Efter en stund ville hon hoppa studsmatta med mamma men vi kom överrens om att vi kunde göra det när kompisarna åkt hem. Sagt och gjort.... Efter att hon lekt lite till med Lovisa följde vi dom till utgången och sa hejdå. Jag låste in min väska och sedan blev det fart till studsmattorna. Jag tror hon kunde hoppa hur länge som helst och vad kul hon hade. Leos leklandssången började spela och Leo lejon kom och visade upp sig. Det gillade Ellionora och när hon sett honom hoppade hon en stund till. Sedan bar det iväg hem och hon var så nöjd med dagen.

Lördagmorgon

Lördag morgon och jag har vaknat tidigt. Ellionora ligger jämte mig och har haft det kämpigt att få luft. "Polypen" eller körteln bakom näsan ställer till det och men nu låter det bättre för hon har öppnat munnen. Har gjort min första praktikperiod nu och i torsdags var sista dagen på Barnkirurgen i Linklping. Har haft sex intressanta dagar där även om det varit lugnt och lite att göra de flesta dagarna. Helt underbar chef och personal och när jag tackade chefen Helen för denna praktiken sa hon " ja just det det är redan dags. Jag hoppas du har det bra här och du har verkligen bara flytigt in i gruppen. Du vet vilken chef du kontaktar om du flyttar hit upp". Ja det var ett bra omdöme tycker jag och jag förstår att hon vunnit priset för bästa chef i år. Där har vår chef mycket att lära! Jag blev godkänd av min handledare med och nu laddar jag för praktiken i Karlskrona på barnavdelningen där. Det ska bli intressant och se hur de jobbar där. Igår tog jag det bara lugnt. Ja jag lånade böcker som jag ska ha med ner till sommarstugan så jag kan plugga. Vi köpte hem mat från Hot Wok & Pizza och kollade på Scobedoo när vi käkade. Idag blir det ett besök hos mamma och pappa och syster med familj kommer dit med. Är länge sedan vi träffades så det ska bli kul. Ellionora blev överlycklig när jag sa att Moster, Uffe, Oskar och Frida kommer dit. Jag får se om jag är duktig och pluggar lite innan vi åker eller vad jag hittar på. Det är ju bara jag vaken ännu så jag få se när Ellionora och Patrik vaknar. Njut av dagen mina vänner!

Hösten är här!

Idag har det varit en helt underbar dag. Solen har lyst och värmt hela dagen. Över 20 grader och höstlöven är så fina.... Ellionora cyklade till Fjärilen idag och när jag kom hem så fixade jag lite frukost och satte mig framför datorn. Efter ett tag bytte jag dator och satte mig och började skriva lite om olika hjärtsjukdomar som kan drabba barn. Ska ju ha det klart till onsdag. Gick för att hämta dottern och tog med en påse bullar. Jag gick och Ellionora cyklade och det var tur det. Det går vinglig men hon blir bättre hela tiden. Efter fikat hos Momii var det dags att cykla hem Igen och det orkade Ellionors utan problem. Har lovat att vi ska vara ute imorgon Ellionora och jag så hon riktigt får leka av sig. Ska hjälpa Mommii handla imorgon så hon får

RSS 2.0