Söndag 070429

Idag var det simning på fm och det var uppskattat av Ellionora. Hon bara njuter av badet och det är så härligt att se. Hon skrattade och pratade när vi samlades för att avsluta badet. Fick som alltid leende av de andra föräldrarna och visst är det smittande när man hör henne. Vi lärde oss några små saker idag. Vi kokade kaffe och det tyckte hon var konstigt. Sedan höll hon mig i tummarna och hon simmade ryggsim som ni kan se på kortet. Jag höll naturligtvis i hennes händer och när hon började bli trött så släppte hon ena handen hela tiden. Hon kikade med ena ögan under vattnet, lapade bassängvatten och tog några dykningar även om det inte var meningen men lika glad var hon efteråt.

image7

I em fick vi besök av en kompis. Nova kom på lite fika med sin mamma och pappa. Ellionora sov när dom kom men vaknade en kort stund efteråt och blev så glad när hon såg att vi hade besök. Hon och Nova tog varandra i handen och det ser alltid så gulligt ut. Vi tog en skön fika på balkongen och idag var det lagom varmt att sitta i solen och fika. Innan Nova gick hem med sina föräldrar så busade hon och Ellionora i babygymmet. Ellionora tyckte hon kunde använda Nova till att sparka ifrån men där satte jag stopp. Sa till henne att hon ska vara snäll mot sina kompisar och inte sparka på dom. När dom stod och busade så slog Ellionora ut nappen på Nova. Tur jag tog den snabbt och gav den till henne för hon var trött och det var inte långt från tårarna. Busig hon är när hon inte vill ha napp. Undra om hon ville testa Novas eller det var ett sätt att visa att Nova inte skulle ha napp.

image8

Tvåårs kalas!!!

Vilket härligt väder vi har haft idag! Solen sken på oss från en klarblå himmel och vad passar då bättre än att gratta en två åring! Sagt och gjort så var vi bjudna på kalas till Alvesta i em till bästisens son. Han blev lite blyg när vi kom och sjöng för honom eller så kanske det var så att han inte tyckte vi hade så fina sångröster ;-). Han fick sitt ena paket (det kommer ett till men det har jag inte fått hem ännu) och ett litet Nalle Puh kort från oss och han blev glad för presenten. För er som undra så fick han en gräsklippare och den rusade han runt med i trädgården efter ett tag. Vilken fin gräsmatta det blev när han hade klippt överrallt och så stolt han var för sina fina presenter. Han fick fullt upp innan vi begav oss hemår. Han klippte gräsmattan, grävde med grävskopan och körde sin fyrljuling. Så mycket energi det är i killens kropp och han är en så go kille. Ja ni kanske undra vem han är..... Det är ju lille Max som blivigt 2 år. Han fyllde igår men kalaset var idag när hans mormor skulle komma hit ner.
image4
Här har ni den stolta två åringen!

image5
Så här såg vår dotter ut idag i sin nya fina sommarklänning. Den är lite stor ännu men det gick bra att ha den iallafall.

Kan berätta vad som skett mer i veckan kanske.... I tisdags morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Fick magsjukan och var dålig hela fm så Patrik fick snällt vara hemma och passa vår dotter. Det gick jättebra och det var tur han inte åkte till jobbet för jag hade inte klarat av att ta hand om henne. Var helt slut hela dagen och det satt i två dagar efteråt även om jag redan i tisdags kunde käka middag och dricka nyponsoppa.

I onsdags tog Ellionora och jag en promenad i solen för jag var tvungen att få lite frisk luft. Vi träffade inga vi kände så vi behövde som tur va inte prata och riskera att smitta någon. Ja det är klart att vi hämtade två paket på Preem men jag hoppas jag inte smittade någon där. När vi kom hem var jag helt slut och sedan tog vi det mest lugnt. Ja Ellionora höll igång men som tur va så krävde hon inte att jag skulle bära på henne hela dagen.

I torsdags var jag, min kompis Pernilla och mamma på tjejkväll på Carlssons. Det var roligt och vi hade en mysig och skön kväll. Vi fick vårt hår analyserat, lyssnade på Annika Jankell - Våga förändra dig, stylade vårat hår, kollade på modevisning och sist men inte minst så lyssnade vi och rockade till den hemliga gästen. In på scenen kom Jan Johansen och somhan rockade loss. Tyvärr blev mina kort på honom mörka men jag ska få kopior framöver hoppas jag så jag kan ha något som fotominne. Lägger upp ett kort på tjejerna på Carlssons som var modeller denna kväll. Den andra från vänster (som man ser kortet) är min syster.
image6

Härlig lördag!

Vilket underbart väder vi haft idag. Solen har lyst på en klarblå himmel och det har varit nästan helt vindstilla. Ellionora och jag tog en tur till Baby & Kids och köpte ett insektsskydd till vagnen. Det är bäst att ha nu när det börja bli varmt ute. Vi åkte upp till samarkand med så jag kunde kika på lite skor men jag hittade inga jag ville ha så vi åkte hem igen.

När vi kom hem så var fröken trött och varm igen. Hon fick lite alvedon och efter en stund somnade hon. Jag kunde dock inte lägga ner henne så jag la mig i sängen med henne på bröstet och sov en stund jag med. Sedna låg jag där och slappade när hon sov gott. När hon vaknade var det dags för mat och efter det packade vi ihop lite grejer och åkte till Ellionoras farmor och farfar. Dom skulle passa henne i några timmar och det har dom längtat efter.

Vi åkte ner till stan och åt middag på Koh Thai (om det nu stavas så) ihop med Mattias. Sedan gick vi tre på bio och såg filmen 300 och den var helt klart sevärd. Jag gillade den och det gjorde Patrik med. Mattias hade sett den innan men såg den gärna igen och tyckte den var bättre denna gången =).
Sedan körde vi hem och hämtade Ellionora. Hon hade haft det så bra hos sin farmor och farfar och det trodde vi inget annart. De hade gått en runda och då hade hon sovit lite till och från. Hon hade ätit gröt vid sex men inte mycket välling men jag tror hon klarar sig ett tag på det hon fått i sig. Hon fick sin första docka idag av dom och den var perfekt. Mjuk och inga delar som kan lossna!

Väl hemma blev det en dos alvedon till och efter en kort stund så somnade hon. Få se om hon sover hela natten eller om hon vaknar någon gång som hon gjort de senaste nätterna. Hennes andra tand har kommit upp och det märks att hon har ont för utan alvedon är hon gnällig och med är hon sitt vanliga glada jag. Det är ju en liten dos hon får när hon är vaken med men det är tur den hjälper.

Onsdag 070411 - 8 månader

Nu börjar våren komma tilbaka. Idag var jag och Ellionora på stan och handlade badbyxor till henne som passade perfekt (vi har provat dom här hemma ikväll). Vi njöt i solen när vi gick och vi tog en sväng och hälsade på farmor på Kappahl. Jag fick en läcker topp, ett par tre kvarts tights och ett halsband av henne. Dom hade inte hittat något till mig när dom var i Tyskland så jag skulle komma förbi och välja en topp men så blev det lite till hon ville ge mig. Tänkte jag skulle ha det på lördag när Patrik och jag ska ut och äta Thai-mat och gå på bio. Ellionora ska vara hos farmor och farfar under tiden för första gången själv. Vi passade på att äta på Kappahl eller Ellionora gjorde det och sedan styrde vi kosan hemåt efter två nya blöjor.

Idag är det 8 månader sedan Ellionora bestämde sig för att lämna magen min. Det är inte klokt vad tiden går när man tänker på det. Det ser lite misstänkt ut i hennes mun igen. Första tanden kom ju förra tisdagen och det ser nästan ut som nummer två är pågång. Ja det kommer ju snart märkas så det är bara att vänta. Hon är så rolig att hon inte vill visa upp tanden. Dra man ner underläppen lite så räcker hon ut tungan och då syns hennes lilla risgryn inte. De senaste dagarna har hon dock upptäck att hon har något vasst i munnen och kör tungan över den, smackar och gör roliga miner.

Vi har blivigt förkylda över påskhelgen och Ellionora och jag är snuviga här. Vi har tyvärr fått hosta med men det är inte hela tiden så jag håller tummarna för att det inte blir värre. Hon verka rinte få några andningsbesvär så vi ger henne inte hennes inhalationsmedicin. Skönt om hon slipper det men skönt att ha hemma om det behövs.

Imorgon ska vi ta en runda runt sjön ihop med några mammor från föräldrargruppen. Vi gick en runda i tisdags och bestämde för att ta en imorgon med nu när det ska bli så fint väder. kom på att jag inte ringt en av mammorna som inte var med men jag få göra det imorgon. Hon bor ju i närheten och jag tror inte någon av de andra två har tänkt på det. Nä nu rundar jag av och ska krypa till kojs. Hoppas alvedonen värkar snart så smärtan i pannan försvinner. Ska ta lite nässpray med så kanske trycket släpper i bihålerna för det känns som det är där smärtan sitter.

Natti natti mina vänner. =)

Påskafton 2006

Ja vad ska jag börja. Kan ju börja med att säga att vår lilla fröken vaknade tidigt idag och somnade inte om förrän närmare halv nio. Jag vilade en stund till innan vi gjorde oss klara för ett besök hos min mormor. Blev några kort tagna på detta och bla kortet på vår lilla påskkärring där hon sitter i pappas knä så fint. Visst är hon söt? ;-)

image3

Mormor följde med oss upp till mina föräldrar på middag och vilken påskmiddag det blev. Först var det förrätt med en massa gott och sedan en minst lika god huvudrätt. Blev så mätt så jag är mätt ännu. Efter all mat så gick jag, mamma, min syster, min systerdotter och hennes kompis samt brorsans söner och Ellionora för att hälsa på fåren och deras lamm. Påvägen dit kom helt plötsligt min brorsas sambo och syrran sambo ifatt oss. Dom hade tydligen ångrat sig och tog en kort promenad ändå. Ellionora somnade nästan i bärselen eller lurade lite till och från. När vi kom hem blev det påskäggsjakt. Ellionoras ägg hittade "hon" i växthuset och hon fick en så söt bamsetröja. De andra barnbarnen fick godis och russin i sina ägg och allt uppskattades.

När vi kom hem blev det efterrätt och det åt Ellionora med. Moster matade henne så bra med lite glass, sylt och lite ostkaka. Mums tyckte hon och självklart vi andra med! Min syster körde hem mormor då hon började bli väldigt trött och efter det så bestämde jag och mamma oss för att överraska två kusiner som var nere hos sina föräldrar från Göteborg. Dom har ju inte fått se Ellionora live och det blev en väldigt positiv överraskning! Det var så kul att få träffa dom en kort stund och även se min ena kusins två barn som blivigt så stora sedan jag såg dom.

När vi kom tillbka atog vi kaffe (jag te) och en liten kaka. Min syster och familjen hade åkt hem och det kändes lite konstigt att inte säga hejdå innan. Brorsan åkte efter ett tag med sin familj och vi var själva kvar och busade med mormor och morfar. Dom skulle upp tidigt imorgon och åka och titta på tranorna. Få ta och hänga med nästa år så du få se dom Ellionora.


Skärtorsdagen 070405

Igår var jag och Ellionora nere på stan och träffade Anna. Det var evigheter sedan och det var så kul. Vi tog en lång fik apå Askelyckan och gick sedan en runda vid Strandbjörket. Träffade på en person som vi inte räknat med att se eller inte Anna iallafall och sedan blev det så mycket mer snack ute i kylan. Ja Ellionora sov så gott och jag och Anna glömde bort att det var kallt ute. Kom hem först efter åtta (vi träffades för en fika vid 14.00) och väckte Patrik som låg och sov. Han hade bara tänkt att vila en liten stund men sov som sagt lite längre. Han hade ont i halsen och efter att vi käkat lite och lagt Ellionora så tog han sig en liten wiskey för att slippa bli sjuk.

Idag vaknade Patrik med ont i halsen, huvudvärk och illamående. Ja det blev ingen bra dag för honom och han fick snällt vara kvar i sängen mer eller mindre hela dagen. När han låg där med spannen vid sängen så väckte han Ellionora så vi gick upp eftersom hon inte kunde koppla bort pappas konstiga läte.
Jag drog ner persiennerna i vardagsrummet och i datarummet och tänkte att vi lägger oss där och sover vidare när hon somnat. I vardagsrummet så hörde vi Patrik för väl så där insåg att att vi inte kunde ligga. När Ellionora somnade igen i famnen min la vi oss i datarummets soffa och sov en stund ihop. Tur att jag inte har några problem att sova med henne på bröstet.

När hon vakande så fixade jag lite frukost, gjorde oss i ordning och precis när jag tänkte vi skulle åka och handla så kom hon på att hon ville ha mer mat. Tur hon gjorde det innan vi var i hallen fullt påklädda iallafall.

Sedan har vi handlat, hälsat på en föredetta jobbarkompis och handlat kläder. Vi gick länge och väl och strosade så Patrik skulle få lugn och ro hemma med sin migrän. Det är ju trots allt inte så lätt att förklara för liten att man måste vara tyst för pappa har ont i huvudet. När vi kom hem så hade den värsta smärtan lagt sig och han hade ätit lite pepparkakor och kex. Vi åt middag ihop och sedan vilade han sig igen eftersom han blev illamående efter maten. Han åt inte så mycket men det tar ju gärna emot när man inte fått behålla så mycket innan under dagen. Sedan har han surfan lite och sitter nu och kopplar av med lite spelande på PS 3. Patrik tackade så mycket för att vi varit iväg så han fick det så lugnt hemma och tyckte det var snällt av mig. Ja det tyckte jag med och jag hoppas han kan åtgärda det om jag blir sjuk någon gång.

När Patrik vilade efter maten så tog Ellionora en liten lur och jag softade en kort stund. När hon sedan vaknade så tappade jag upp ett bad åt oss och sedan njöt vi av det. Hon plaskade så hela badrummet blev blött mer eller mindre så det var tur att jag med satt i badkaret. :-) Sedan efter lite bus på skötbordet så blev det mat och efter det somnade hon så gott i famnen min med flaskan i munnen. Det var bara till att lägga in henne i sin säng och jag hoppas hon sover hela natten nu.

Måste bara lägga upp denna goa bilden på vår dotter. Hon sitte rpå sin elefantgunghäst eller gungelefant kanske man ska säga och sitter helt själv ett kort ögonblick. Jag håller bara min hand lite i ryggen för hon höll på att åka bakåt med rumpan.

image2

Nu ska jag dra mig till sängen strax. Ska ta och läsa andra bloggar först.
Natti natti

Vilken lycka!

Vilken dag det vari tisdag. Det började med att Ellionora vaknade vid fyra och var så ledsen. Skrek rakt ut mer eller mindre innan hon vaknat. Upp med henne och fixa käk. Hon kändes så varm men hon åt en hel del ändå. Somnade om och sedan vaknade hon likadant när Patriks klockradio satt igång halv sex. Jag kliade han på ryggen så han fick vakna till lite mysigt och sakta men som sagt blev avbruten och gick upp med dottern vår igen. Hon var fortfarande varm och jag tog av henne pyjamasen så hon skulle svalna. Vi gav henne alvedon och hon fick lite mer mat. Hon var gnällig och somnade i famnen min tillslut. Sov någon timme till och vaknade sedan som en solstråle. Hon fick sin andra vaccination igår så det kunde ju förklara febern.

Hon busade lite och jag åt frukost. Jag kände henne i munnen eftersom jag såg någon vitt på underkäken igår och visst hade den första tanden kommit upp idag. Så glad jag blev och hon var helt ovetande om min lycka och bara flinade åt mig. Det blev lite gnälligt igen och hon fick vara i famnen min tills hon somnade. Sedan la jag henne och hon vaknade några omgångar skrikandes så till slut fick hon sova på mig. Ja la mig i sängen med henne på bröstet och vilade lite på fm. Hon behövde sova kände jag för hon var bara gnällig när hon vaknade och var inte utsövd. När hon vakande vid lunch gjorde jag mig iordning och fixade henne klar. Tog tempen innan jag gav henne alvedon och den visade 38 grader så visst har hon haft feber idag. Sedan åt hon ett litet mål innan vi traskade iväg till sjön för en promenad. Missade de andra mammorna i föräldrargruppen då vi var lite sena så vi gick själva och mötte dom inte. När vi kom tillbaka till fiket satt två av mammorna där och vi tog en fika med dom. Alltid lika trevligt och Ellionora bara flinade trots sin feber =). "Det finns ingen som är så glad som du" sa Kristina, en av mammorna och Ellionora bara flinade åt henne.

Väl hemma igen så var det lite gnällig och hon ville helst vara i famnen hela tiden. Patrik var lite sen från jobbet och jag ringde honom för att se om han var på väg. Skulle ju ha bilen eftersom jag varit på möte ikväll. Han kom hem strax efter att jag ringt. Jag bad Patrik känna med sin finger på Ellionoras underkäke och han blev med så glad när han kände den lilla tanden. "Har du fått en tandabissing" sa han och hon bara skrattade åt sin pappa.

Patrik har varit hemma med Ellionora själv ikväll och det har gott bra. Det var lite skrikande och hysteriskt när inte maten kom tillräckligt fort men hon hade somnat för natten när jag kom hem och sover ännu så gott. Patrik sitter och spelar på sitt PS 3 som avkoppling och det går så bra.

Jag ska snart krypa till sängs själv men ska plantera någon blomma innan tror jag. Kanske diska upp muggarna från visnignen igår för det har jag inte hunnit idag när hon varit i famnen och jag varit iväg hela em och kvällen. Det går ju nabbt menar jag.

Kramar till er mina vänner!


Visningsdag!

Ja vilken dag vi haft.... Vi började med en tidig morgon men bar vaken 1 timme så även jag kunde sova lite till. Besök på BVC för viktkontroll = 5790g och längkontroll, 61 cm. Ellionora fick även sin andra vaccination och det gick mycket bättre än förra. Visst skrek hon till och var ledsen en stund, men efteråt blev det mat och hon blev sitt vanliga glada jag.

När jag gick från BVC funderade jag på om jag skulle hälsa på Patriks mormor eller gå och handla på Willys. Det är ju en bit dit och jag ringde "Liisa" som var hemma och vi gick dit. Köpte med oss fika och hade några trevliga timmar där. Vi pratade en massa och vi hjälpte henne upp med tvätt från tvättstugan. Ja Ellionora bar inte så mycket men hon var ju med i famnen min ;-).

Traskade hem och pratade med en gammal kompis medans Ellionora fick mat. Sedan somnade hon efter att ha gnällt ett bra tag. Sov 1 timme och jag hann fixa middag till mig själv. Fick samtal från Jenny under tiden jag höll på med maten och då flög tiden bara iväg. Började äta men se då vaknade fröken igen och var gnällig. Hängde gnällade på armen min medans jag åt. Vi pausade när pappa kom hem och då skrattade hon så gott. Han kunde inte ta henne eftersom han behövde besöka toaletten.

Sedan städade vi och Patrik diskade eftersom vi skulle ha gäster här. Har ikväll haft en lingon- och blåbärsvisning och det var så lyckat. Det blev 5 gäster och alla handlade några plagg. Det verkade väldigt uppskattat och Tina var så nöjd. Ja det var jag med för det är alltid kul med en lyckad visning när man är delaktig. Valde en liten kaningskallra som bokningsgåva och ett par svarta tights i värdinnegåva. Av någon konstig anledning handlade jag "bara" till Ellionora men det är ju hon som ska bli fin till sommaren. 

Nu ska jag snart lägga mig och det ska bli spännande att se hur Ellionora är imorgon. Hon har varit betydligt mer gnällig i em efter sprutan men det kan ju bara vara tillfälligt så det blir intressant efter natten.

Natti natti mina vänner! 

RSS 2.0