Torsdag 26/7 2007

Idag steg Ellionora och jag upp tidigt. =) Vi skulle köra Patrik till jobbet och jag fick väcka henne när det var dags att köra strax efter halv sju. Hon var lika pigg som vanligt när hon vakande och blev så glad när pappa stod i hallen. Hon nästan hoppade ur famnen min av lycka. Ut i bilen och iväg till jobbet. Sedan körde vi hem igen och då kom hon på att hon behövde sova lite till. Det tog dock ett litet tag innan hon somnade och då la jag henne jämta mig. Där sov vi en stund och jag fick puffa henne i rumpan några gånger. Lite efter åtta vaknade hon och busade med mig i sängen. Vi klev upp och käkade frukost och hon är en solstråle från att hon vaknar tills hon somnar (ibland mer eller mindre med tvång).

På fm surfade jag lite när Ellionora sov en stund och bara kopplade av. Det var så skönt och när hon vakande så åt hon lite middag men inte alls så som hon brukar. Vi gjorde oss klara och begav oss till min bästis Patricia. Stannade till på Plantagen för att köpa en blomma och några ljus som inflyttningspresent så vi blev lite sena till middagen. Satte oss tills bords och åt goa biffar, grillpotatis och sås. Hade en trevlig och skön em ihop med mycket prat (som alltid). Vi pratade av oss båda två och hon är en så förstående vän och har alltid varit det. Skulle inte klarat av att vara utan henne och hennes kloka tankar och idéer. Skönt att hon känner detsamma om mig! =)

Klockan närmade sig 16.00 och det var dags att hämta Patrik på jobbet. Han fick nog vänta 5 minuter men det gick bra. Körde hem han och Ellionora och åkte sedan direkt till mina föräldrar. Hade lovat mamma lite fotvård innan de få gäster imorgon. hon har gått så mycket i veckan och då hon har svårt att fila föttern själv (pga smärta) så hjälper jag till. Vet själv hur skönt det är att slippa göra det själv och det är kul att skämma bort mamma lite. Vi tog en fika innan jag körde hem igen och pratade om lite allt möjligt. Jag köpte med mig mat hem till Patrik och mig och när jag kom hem så satt han och Ellionora i soffan och busade. Det hade gått bra hemma (vilket jag trodde) och han var inte helt slut. Vi åt vår Mc Donaldsmat och Ellionora mumsade strips så det stod härliga till och drack mycket vatten. Efter ett tag blev det dags att sova och hon somnade gott efter ett tag i min famn. Nu sitter jag här och koppla av och kolla läget och Patrik spelar lite.

Kramar mina vänner!!!

Solig dag 070720

Jag och Ellionora skulle ta en promenad till Blomsterlandet och handla långa blomsterpinna idag. Jag tänkte att jag ringer och hör om Ellionoras Mommi vill följa med oss dit. Först så tvekade hon men sedan sa hon ja det gör jag så jag kommer ut. Vi gick sakta och lugnt dit och handlade blomsterpinnarna och sedan handlade vi lite på Willeys. Vi satte oss utanför kassorna på Willeys och åt var sin glass innan vi gick hem.

Vi gick sakta hemåt och gick nere vid sjön hem. Där satte vi oss en stund på en bänk och jag passade på att fota dom när vi vilade och sedan fortsatte vi.
image25
Det ser ut osm Ellionora hittar på något i blöjan men det gjorde hon inte. Precis när jag skulle ta kortet så började hon "prfrfrprf" med munnen och resultatet blev ett kul kort på henne.
När vi kom hem till Mommi "Liisa" så skulle vi fikat men vi var så mätta av glassen så vi tog bara en kopp thé och kaffe. Ja Ellionora fick middag där för hon klarade sig inte bara på banan (som hon åt på hemvägen) och Mariekex. Hela denna promenaden tog 3,5 timme så som ni förstår gick vi sakta (ni som känner till avståndet). Men vi hade ingen bråska heller så det var skönt men varmt i solen.
Jag var trött efter promenaden och började få huvudvärk så jag ringde Patrik så han svängde förbi och hämtade oss efter jobbet. Det var skönt även om jag när jag vilat kände att jag kunde gått hem med varorna och han bara burit upp dom. Men då var det försent att ringa honom (han svarar inte mobilen när han kör).

På kvällen började jag frysa lite och jag tänkte att det var konstigt. Det var inte så konstigt när jag tog av mit tlinne dock och såg att solen tagit ordentligt på bröstet och axlarna. På med aftersun lotion och sedan på en långärmad tröja. Sedan kändes allt mycket bättre och det röda var nästan helt borta dagen efter kan jag berätta. (Inte den finaste solbrännan men inte trodde jag det skulle ta så mycket heller)

Karlskronabesök!

Som vi har längtat men äntligen fick vi till en dag när vi kunde hälsa på Martina och Jonas. Vi ville ju träffa deras lilla dotter Ella live och inte bara se henne via nätet. Vår kompis Patricia var med oss ner och vi hade handlat ett par jeanshängselbyxor och en body till Ella. Ella var så söt och så liten. Tänk att Ellionora varit så liten och späd. Det var en vaken tjej vi hälsade på och hon kikade på oss med stora pigga ögon.
Vi fick en supergod middag (som alltid hos Martina) och satt och slappade på deras balkong. När maten sjunkt ner lite gick vi en runda och köpte oss var sin glass. Vi gick förbi ett körsbärsträd och var bara tvugna att mumsa lite så vi blev blå runt munnen allihop Hihihihi.

När vi kom hem blev det efterrätt, kaffe och thé till mig. Det var gott och så mätt jag blev av allt. Klockan rusade iväg och vi började sakta tänka på refrängen och tackade för oss. Ellionora hade somnat i min famn så Patrik fick hjälpa mig på med skorna. Precis när vi skulle gå så vaknade Ella men då jag hade Ellionora i famnen kunde jag inte gosa och hålla henne lite så nu längtar jag tills nästa gång vi ses så jag med få hålla.

Här kommer ett kort när Ellionora tittar intressant på Ella. Vilka stora ögon hon fick när hon såg henne "så liten" såg det ut som hon tänkte. Hon klappade henne försiktigt med och det såg gulligt ut.

image24

Västergötland 070705-06

Vi tog en tripp upp till min gudföräldrar (faster) Sivan och Gösta så dom har nu äntligen fått träffa Ellionora live. Jag har uppdaterat dom med kort och samtal men det är skillnad att träffa henne. Resan upp gick bara bra och mamma åkte i vår bil. Min lillebror var med med sina två söner och dom åkte ihop med pappa och campingvagnen. Vi fick stanna tidigare än vi tänkt för Ellionora blev hungrig men då tog vi andra en fika. Ja hon fikade med efter maten för inte kan man missa något. :-)! Sedan körde vi vidare och stannade bara och handlade lite som Sivan beställt av oss plus en blomma till dom.
Väl framme så tutade jag som en tok när vi körde förbi huset deras och det tog inte lång tid innan vi såg Sivan komma på vägen mot bilarna. Hon kramade om min bror och mamma mednas jag lyfte ur Ellionora och sedan tog hon henne. Ellionora protesterade inte det minsta och Sivan var så glad.

Vi gick in och njöt av mackor, kaffe och thé. Middagen tog vi senare när min farbror Bertil, hans ena son Robin, Robins sambo Emelie och deras son Mikael kom. Mina kusinbarn Anna och Andreas kom med till middagen och Annas son Lukas var med. Han hade blivigt så stor och i höst blir han storebror.
Efter all mat, åt som vanligt för mycket så gick vi ner till Vänern och kikade på vikingabåten som ligger där. Sedan traskade vi hem igen och det var så skönt att röra lite på sig efter maten. Det blev en kvällsfika innan vi la oss. Ja Sivan och Gösta lägger sig tidigt så Patrik, jag och Ellionora hamnade hos mamma, pappa, min brossa och hans söner när vi skulle lägga oss. Där delade jag och mamma på en flaska rödvin och killarna drack wiskey och öl. Vi la oss runt midnatt och sov gott hela natten.

image22
(Mamma, min farbror Bertil, hans barnbarn Mikael, pappa med Nickodemius och Patrik med Ellionora i vagnen)

Ellionora och jag gick in och åt frukost med de andra vid halv nio men då Patrik hade ont i huvudet så vilade han ett tag till. Väckte honom efter vi käkat så han med kunde äta. Det gjorde han och sedan vilade han igen då huvudvärken inte ville släppa helt. Efter middagen på fredagen så skulle vi åka hem. Alla tre barnen var så trötta när vi skulle åka efter middagen och den goda efterrätten - jordgubbar och grädde så vi tänkte att nu sover dom gott hela resan. Vi packade ihop och tackade för oss och körde hemåt. 15-20 minuter innan vi skulle stanna vid Falköpings osteria så somnade Ellionora. Vi bar inne hela stolen och hon sov lite dä rinne med. Sedan var hon vaken hela resan hem. Vi tog en bensträckare på vägen och mamma och pappa bjöd oss på glass. Den mumsade hon gladerligen i sig och kusinerna rusade av sig lite innan vi fortsatte resan. När vi hade en mil kvar innan vi var hos mamma och pappa så blev Ellionora hungrig och gnällig annars var hon så lugnt hela tiden och lekte och pratade där hon satt. Det blev en matpaus hos mormor och morfar med gröt och macka innan vi fortsatte färden hem till stan. Hon somnade precis när vi kom in till Växjö och vaknade när vi stannade bilen.

image23
(Min gudfar Gösta och Ellionora)

Väl här hemma så var hon vaken en stund och sedan kunde vi byta blöja, ta på pyjamas och sedan somnade hon gott. När hon gjort det var jag duktig och tog hand om vår packning så den försvann och det var så skönt att få det gjort direkt och inte låta den stå en dag till.

Boråssemester 30/6-2/7 2007

Vilken härlig semester vi hade ihop med kompisarna Jenny, Jonas, Lovisa och Loke! Vi styrde kosan mot borås lördagen den 30 och möttes vid Värnamo. Sedan hade vi följe och tog en bensträckare, fikapaus och mat till våra små barn vid Laxsjön. Sedan körde vi vidare och tog en kort visit på Knalleland innan vi kunde checka in i våra stugor. Vi hann upp till Magnolia så nu har jag varit där och det fanns mängder med grejer som jag ville ha men då ekonomin inte tillät några inköp blev det bara något litet.

Stugorna var mysiga och det var tur vi tog var sin. Hade blivigt trångt annars insåg vi ganska snabbt. Vi hade ju våra stugor jämte varandra så det var perfekt. Väl framme var det dags för Ellionora att käka så jag värmde till lite mat och hon åt på vår altan. Sedan lagade vi till oss tacos eller Jenny och Jonas fixade det och vi gick över till deras altan och där musade vi på det. Det var så gott. Tack så mycket! Det blev lite öl under kvällen och även någon grogg ;-). Barnen ville inte sova så de var vakna när vi la oss sent. 
Vår natt var lugn och Ellionora sov gott i sin nya resesäng. Vakande vid sex och fick välling av mi goch somnade om igen. Hon sov jämte mig i sängen då och vi steg upp och käkade frukost vid åtta tiden.

Efter vår frukost bar det iväg till Borås djurpark och det blev en underbar dag. Solen tittade fram ibland men annars var det moln på himlen men varmt. Perfekt när man ska vara ute och gå hela dagen. Barnen turades om att sova i vagnarna med och Lovisa gillade verkligen djurparken. Hon sprang omkring länge innan hon blev trött och vilka djur vi fick se. Ellionora såg endel djur men då det var mycket att titta på var det svårt att få fokus på djuren men vad gör det? 
image18

Här är några djur vi tittade på... Efter detta somnade Ellionora men hon vaknade när vi stannade och fikade vid aporna. Sedan tog hon en lur till och det behövde hon. 

image19

image20

När vi var klara på djurparken traskade vi hemåt och gav de små mat innan vi satte igång med vårt grillande. Det tog lite tid för den ena grillen ville inte brinna men när det väl var klart så njöt vi till fullo. Så gott och vad mätta vi blev. Jenny och jag drack vin till maten och det var gott eller vad säger du Jenny? Innan kvällen var slut så tog vi oss en grogg med. Loke och Lovisa somnade och var med oss ute på vår altan hela kvällen. Lovisa sov i Jennys knä och Loke i vagnen. Ja Jonas fick gå och vyssa om honom ett par gånger. Han sprang till Loke och jag gick in och sövde om Ellionora för hon bara ville vakna hela tiden helt plötsligt. Efter ett tag fick hon vara med oss ute och sedan somnade hon om när vi sagt godnatt till varandra och stängt dörren. Då kund ehon äta sin välling och sedan somnad ehon och sov hela natten. Vakande vid halv sju och åt välling och somande efter halva falskan. Jag ställde mobilen eftersom vi var tvugna att lämna stugorna vid tolv och det var tur det. Ellionora sov vid halv nio när mobilen ringde. Jag väckte Patrik och gjorde mig iordning på toaletten innan jag började med frukosten. Vi bestämde oss för att äta ute och lagom till allt var klart så vakande fröken och vill käka med oss.
image21
Så mysigt hade vi det och jag måste berätta att Ellionora bara älskar Mamma scans köttbullar. Hon mumsade gärna på dom hela tiden och hur många som helst om hon fått som hon ville.

Det gick snabbt att packa ihop allt och packa bilarna. När vi var klara me ddet och städningen så började vi vår resa hemåt. Vi körde till Värnamo och tog en matpaus där. Dit kom även min syster med familj för dom var påväg hem från Ullared. Tillfälligheter och så träffar vi dom och tog en glass medans de käkade lite. Vi tackade för en trevlig semester och Jenny med familj körde hemåt innan vi var klara. Hemma lekte Ellionora med sin blåa ballong som hon fick på Burger King. Den var så rolig!

Vi blev bjudna hem till Patriks föräldrar när vi var påväg hem så det blev ett besök hos dom på kvällen. Där avnjöt vi en smarrig tacospaj, sallad och vitlöksdressing och till efterrätt en supergod jordgubbstårta. Patriks mormor samt hennes syster och man från Finland var med så det var därför vi skulle komma dit just denna måndagkväll. När vi åkte hem från kalaset så sov vi så gott alla tre. Ellionora tog en sovmorgon och det gjorde inget måste jag säga....  

RSS 2.0