Söndag = röjning

Tog det lugnt på fm och dottern ropade på mamma så fort hon vaknade. " Mamma jag vill att du sover jämte mig. Jag är trött och vill sova mer". Hur charmigt som helst men jag kliade henne lite och sedan kunde hon tänka sig kliva upp. Frukosten fick dröja en stund men sedan åt yoggi och smörgås. Patrik sov även om han sa att jag inte skulle behöva tjata på honom. Jag väckte honom en gång och som jag väntat så somnade han om och kom ur sängen halv två. Jag säger inget tänkte jag och efter han ätit frukost satte han igång att röja i datarummet. Bokhyllan är nästan tom och allt är dammat. Datorerna med tillbehör hamnade i gaderoben i Ellionoras rum och mina kläder hamnade i förrådet. Jag passade på att slänga kläder jag inte använder och det blev en full kasse till. Ska se om jag inte kör och lämna kassarna imorgon samtidigt som skräpet ska ut. Några möbler hamnade uppe i vårt fulla förråd så där får jag rensa en dag när jag ha ork. Det blev tomt i datarummet men saker på köksbordet vilket jag inte förstår men det kanske bärs in imorgon. I veckan som kommer ska jag se om jag kan sälja min bokhylla. Måste bara tömma den lite så det är klart om någon vill hämta den. Kanske kan få ordning i köket och Ellionoras rum om inte skolan tar överhand nu i höst. Ellionoras förkyllning är bättre och ingen feber på hela dagen. Lite hosta och snorig men pigg. Hoppas det fortsätter så så hon orka med den kommande inskolningen. Hon ser fram emot att få börja på Fjärilen på tisdag. Ska se om det blir dans för henne i veckan med;)

Fredag kväll

Ja natten var ganska okej ändå. Ellionora vaknade en gång under natten och jag kunde sova trots att hon snarkade jämte mig. Har varit "Snor, mamma" hela dagen och kvällen idag. Inhalation på morgonen och kvällen och hostan försvann så vi får se hur detta fortsätter. Kanske infektionsastman inte försvinner ändå.... Ellionora har varit feberfri hela dagen men fick lite feber nu ikväll. Inte så högt utan bara 38,3 så kanske febern är borta hela dagen imorgon. Jag har handlat med Momii idag och vi handlade för nästan lika mycket men ändå så olika. Ellionora fick en stor godispåse av Momii och jag och Patrik fick inte röra den. Men hon kan ju inte äta allt själv så några bitar har jag tagit men även Patrik nallade några. Fundera på om jag ska lägga undan godiset tills imorgon :). Våra nya fiskar trivs i vårt lila akvarium. Fyra guldfiskar, en praktbotia, en mal och sedan flera algätare som förökade sig på Högstorp. Svärmor blev glad att bli av med fiskarna då det bara var hon som skötte dom. Hon ville ju inte ha dom från början heller. Nu ska jag sköta dom plus det stora akvariet så förhoppningsvis om jag sköter det bra och byter vatten ofta. Bara tiden räcker till med jobb och skola och allt som ska fixas :) Undra vad jag ska hitta på resten av helgen.... Få se om dottern blir piggare så vi kan ut och leka lite om vädret håller i sig:). Ha det gott mina vänner!

Förkyldningstid

Ja inatt var jag vaken med en sjuk dotter.... Märkte av att hon började bli täppt på kvällen men under natten slog det till. Hon fick feber och var ordentligt täppt plus att hon hade ont i magen. Feber var inte så hög utan bara 38,3 men det räcker och hon brändes jämte mig. Efter inhalation, alvedon, dricka och nässpray kunde vi åter igen somna. Ja vi var vakna lite drygt i en och halv timme och efter knappt tre timmars sömn vaknade hon igen. Mer spray och inhalation och jag ville bara sova. Två nätter med lite sömn är inte bra och tar ut sin rätt. Det är skönt att jag har semester denna veckan. Under hela dagen har jag hört "snor, mamma" och torkat näsan. Fick allt bli mycket tender care nu ikväll för att skydda hennes näsa. Nu sover hon jämte mig i sängen och snarkar på. Näsan är inte helt fri men hon andas bara genom den ännu. Återstå att se hur natten kommer bli och jag ska försöka sova jag med. Börja känna att min näsa är lite snorig så kanske jag vaknar med en förkyllning imorgon. Ellionora hade 38,9 i temp ikväll och på en timme efter Alvedon var den en grad svalare. Tur den fortsatte sjunk och nu känns hon mer normalt varm. Hade omtenta i onsdags och jag åkte upp över dagen bara. Skönt att vi var två i bilen när vi körde så jag inte somnade. Pernilla körde och jag pratade på. Ja det gjorde hon med och milen till Linköping bara flög iväg. Nu hoppas jag att lärarna kan rätta tentan positivt så jag förklarat tillräckligt och inte behöver tenta om men det känns inte helt okej. Tur jag har några gånger på mig till om det behövs men jag vill bara lämna den bakom mig nu. Jag kan ju sjukdomarna och hur jag ska vara mot föräldrar och barn är lättare att skriva om när man har dom live framför mig. Ja jag få vänta och se om jag får besked nästa vecka eller det dröjer lite till.

RSS 2.0