Ellionoras första båttur 22 augusti 2009

Dagen började med frukost och sedan tog vi bilen till mormor och morfar. De var redo när vi kom och hoppade in i vår bil och sedan körde vi ner till Moheda dagarna. Det blev lottöppning och vi gick runt och kikade. Vi vann kakor i överflöd och Ellionora fick en hemlig påse av mormor. Där var det en hårsnodd och en leksakmobil vilket uppskattades.
Träffade kusin Kela där med familj och hennes mamma. Tänka sig att man ska träffa kusinen i Göteborg i Moheda så där. Ja det var kul att träffa dom och se hur hennes barn växer.
Vi drog oss till bilen och körde hem till mormor och morfar igen för att äta middag. Ellionora tjurade vid maten så det tog lite tid innan vi kunde ge oss iväg till sjön Stråken.
Men efter ett tag så bar det iväg iallafall och vi gick till båten. Ellionora tyckte det var otäckt att hoppa i så jag fick skynda mig i själv så hon inte blev ledsen. Det var lite bökigt att ro ut mellan stenaren men jag måste säga det att pappa/morfar klarade det bra trots blåst och många stenar.



Det var blåsigt och Ellionora tyckte det var bäst att hålla i luvan ett tag. Ser inte ut som hon njuter i början av resan men hon var inte ledsen iallafall. Vi tittade på fåglarna som var på fågelön men körde inte för nära dom. Morfar styrde kosan mot ön Klacken och där gick vi iland. Det gillade Ellionora och det var spännande att vara där och kika runt minsann. Ja det var inte det enda vi gjorde för vi var ju tvungna att ta lite fika....



Här sitter mormor, Ellionora och morfar och väntar på fikat. Som ni ser så började solen kika fram mer när vi var här och den värmde så gott.



Här får mormor hjälpa Ellionora med kletmuffinsen. Det var lite svårt att få bort pappret tyckte Ellionora men mormor ser ut att klara det galant. Vi njöt alla fyra av fikat på "berget" och det var så fridfullt att vara där. Men vi var tvugna att styra kosan hemåt för mormor och morfar skulle till deras tyska granne på mat på em så vi hade en tid att passa. Hade kunnat njuta lite mer där annars minsann.



Det är klacken som ä ri bakgrunden och nu är Ellionora mer avslappnad när vi kör hemåt. Hon hjälpte morfar styra lite med och det var inte otäckt även om det lät lite högt. På bilden har mormor givigt Ellionora en kaka till medans morfar styr båten.

Tack för en underbar dag ihop med er och det är alltid härligt att vara hos er. Ellionora älskar sin mormor och morfar så mycket. Kanske kan bli fler båtturer nästa år.....


Kommentarer
Postat av: Martina

Alltid härligt att komma ut på sjön. Ni hade ju fint väder oxå. Ella brukar hjälpa sin morfar att gasa. Han tar väl i för dåligt kan tänkas... ;-) Kram

2009-09-28 @ 19:13:02
URL: http://martina74.blogspot.com
Postat av: Jenny

Så fint ni har haft! Skönt med att få lite tid med mormor o morfar! Klart ni tar massor med båtturer nästa sommar, det ska vi nog göra i Salen, hos barnens farfar...

2009-10-22 @ 09:56:26
URL: http://www.jenjenwig.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0