Luciafirande

Luciamorgonen började på Förskolan Fagrabäck. Vi kom dit strax innan halv åtta och hjälpte Ellionora att byta om. "Jag älskar dig mamma" sa hon när hon var klar och vi skulle in och sätta sig. Ja hon fick till svar att jag älskar henne med så klart och en kram. Sedan satt vi föräldrar i lekrummet och vänta tills vi hörde luciasången. Då kom det flera lucior, en tärna, tre pepparkaksgubbar, två stjärngossar och några tomtar. De var så fina och Ellionora sjöng så bra trots att hon inte övat på en vecka. Hon var lucia och var stolt för det det syntes. De blivande sexåringarna fick gå fram till ett bord tillsammans med Christer. De tog var sin triangel och plingade i dom när han tände ljus. Ellionora var ensam tjej vid bordet och de var duktigt att spela när ett nytt ljus tändes och läste vers ihop med Christer.
Patrik tog flera kort på tåget och Ellionora så vi har det som minne för henne.
När de lussat klart blev det pepparkakor och lussebullar till vår egen dricka. Ellionora satt i mitt knä och fikade och efter en stund började barnen leka. Då blev det dags för oss att bege oss hem och vi tog med luciakläderna hem.
Jag blev hämtad av Pernilla och vi åkte till universitetet för att tenta plugga. Patrik åkte till sitt nya jobb och skrev på papper, bestämde när han skulle börja, lönen och arbetsuppgifterna. Han fick löneök innan han börjat för det var lättare att räkna :-) och den 2/1 2012 börjat han jobba igen.

När vi pluggat klart så hämtade Patrik och Ellionora mig. Hon var trött och ville bara somna i bilen men det fick hon inte för Patrik. Började må illa i bilen så vi fick stanna så hon fick ut i friska luften lite. Ingen påse fanns i bilen så när vi åkte igen somnade hon. Upp i lägenheten och packa med pepparkakor och lussebullar. Ellionora och jag körde ut till mormor, morfar och Nanna för att lussa. Hon sov på vägen dit men vaknade snabbt när vi kom fram. Vi gick in och tog av oss och jag klädde Ellionora till lucia igen. Sedan började hon sjunga i hallen och vi gick in i vardagsrummet där mormor, morfar och Nanna satt. Vi sjöng bara en sång för det räckte tyckte lilla lucian :-). Nanna ville bara komma och hälsa och gnydde under sången ;-)

Patrik spelade med Liina och de ska iväg och göra det en dag i veckan nästa år tänkte de. Det vad därför han inte var med och lussade.

Mormor satte på kaffe, the och gjorde saft till Ellionora. Sedan blev det fika och vi fick smaka morfars struvor och klenät (men den gillade inte Ellionora). När vi åkte hem sov Ellionora bara en kort stund och det blev att göra sig klar för sängen och hon somnade snabbt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0