Torsdag kväll 121031

Igår var en stor dag för Ellionora. Hon besökte sin gamla avdelning Fjärilen på fm. Hon har längtat så efter detta besök och hon var så glad att få träffa Gunilla, Eva och Christer och kompisarna Lova och Nike. Lova var tyvärr ledig men Nike kunde hon leka lite med. När vi gick hem köpte vi med oss lite fika och då mötte vi Lova i affären med sin mamma och lillebror. Hon ville gärna leka med Ellionora så vi får gå dit och boka dag tror jag. De fick veta att Ellionora är ledig på fredagarna så kanske Lova kommer förbi här en dag för att leka.

Idag fick dottern och jag kliva upp tidigt för att hinna bli klara med frukost innan vi tog bussen till sjukhuset. Vi hann och fick även vänta lite på bussen i den kalla hösten. På mödravården togs urinprov och blodprov innan Eva hämtade mig. Vi pratade lite och sedan var det dags för mätning av blodtryck, magen och lyssna på hjärtljuden. Blodtrycket var idag 130/80 och det var helt i sin ordning. Magen var 34 cm och hade inte vuxit sedan förra veckan vilket var okej. Huvudet låg fortfarande neråt och var ruckbart och jag tror bebisen som idag. Hjärtljuden var ca 130 och lät så fint :-) Ellionora tycker det är roligt att få höra bebisens hjärtljud.
MIT blodvärde var 131 idag och jag hade 1 plus på äggvita i urinen så nu ska jag hålla koll på det så det inte blir mer. Kan bero på en flytning när det är så lite men klart jag håller koll på detta hemma. Glukosvärdet var 5,5 vilket är helt okej och det är skönt när allt verkar så bra.

Efter besöket åkte vi upp till lekterapin så Ellionora kunde orka av sig lite där. Jag fick ju snacka med både Lena och Kerstin som jobbar för och läraren Anders. Sedan gick Ellionora och jag till Broqvist för att köpa fika med till Momii. Vi fick vänta 15 minuter på bussen och sedan blev det fika. Hon blev så glad vår Momii och det är ju ändå tre veckor sedan lite drygt sedan vi sågs så vi var saknade. Ja Ellionora har ju träffat Momii på ett kalas för någon vecka sedan men det är uppskattar när vi kommer hem med fika och snackar en stund.

Tog bussen hem och stannade till vid affären för att handla med lite saker hem så vi kunde baka chokladbollar och bullar. Nu är chokladbollarna i kylen och bullarna i frysen förutom en påse som ligger framme tills Pernilla kommer med Nora imorgon fm. Ska bli kul att få se deras lilla tjej som nu är två veckor.

Efter lunch kommer förmodligen Martina förbi innan de kör hemåt och det blir roligt då vi inte setts sedan sommaren och jag ev inte kan komma och fira henne den 8/12. Vet ju inte om jag fått än eller går i väntans tider då :-)


Fullmåne :-)

Idag är det fullmåne och den är ljuvlig att se på :-). Inte gjort något idag mer än diskat lite. Jenny Vigstrand var förbi en kort stund för att lämna en oriflamekollektion till visningen på tisdag. Tyvärr kände hon sig inte helt pigg utan hade ont i halsen så vi pratade en kort stund innan hon körde hem igen.

Jag kände att jag var sugen på att gå ut lite idag så vi bjöd in hos på middag hos svärföräldrarna. Det var kallt ute men så skönt att få lite frisk luft i kroppen. På Högstorp blev det potatis, kassler, sallad, grönsaker, julmust eller mjölk. Så gott och vi åt oss riktigt mätta och goda som alltid. Ellionora fick leka lite med farmor och det var roligt. Satt och snackade och det var så trevligt.
Hon fick med sig ett par lila byxor och godis som farmor hade hittar i sina gömmor.

Nu ligger jag här i soffan och kollar på Moberg och vilar. Ellionora tittar på Bolibompa på min dator och just nu har hon gympa i köket och visar mig balettgympa, hårdrocksgympa, robotgympa, folkmusikgympa med ett stort leende.

Imorgon börjar Ellionoras första höstlov och hon tycker det är så skönt att få vara hemma med mig i en hel vecka. Få se om hon gillar det hela veckan. Få se vad vi hittar på imorgon får vi se. Det beror på hur jag mår men kanske det blir en tur med bussen till Momii och tar en fika för nu är det länge sedan när jag bara varit och vilat. Jag få återkomma vad som sker i veckan :-)


Tiden flyter på.....

Idag är jag i fulla veckor 35 och jag fortsätter ta det lugnt. Känner att det är nog bäst då jag i veckan kommer röra mer på mig :-) Det är tydligen bara 34 dagar kvar till beräknad förlossning så fem veckor kvar nu.

Har suttit och tömt Ellionoras kläder som blivit för små eller är sommarkläder så nu får vi köpa nytt till henne för det blev ganska tomt måste jag säga. Tur man kan beställa på nätet när jag inte kan springa på stan :-)

Blir en kväll framför tv tror jag för det är ju trots allt lördag och lite chips och popcorn är nog inte fel tror jag.

Patrik har suttit vid datorn hela dagen och vid lunch kom Mattias hit så de har varit där vid datorn ihop. Borde göra i ordning här hemma men jag vågar inte ännu så det ligger på min kära sambo att göra det. Få se hur det går men den biten men det löser sig det är jag helt övertygad om. Jag tar det lugnt och är det inte klart när bebisen kommer så fixar det sig då om inte allt är klart innan :-).

Ellionoras lösa tänder är kvar i munnen och det är helt otroligt vad den kan sitta löst men ändå sitta kvar. Blir kul att se om den trillar under kvällen eller är kvar tills imorgon ;-)

Nu blir det lite datatid och sedan tvslappande. Ha en skön lördag mina läsare!


Torsdag 25/10

Sovit väldigt bra inatt och var på tia en gång men kunde somna om snabbt. Var så skönt och när Ellionora lämnat sängen i morse så somnade jag om gott igen och sov en stund till. Vaknade och hade ont ner mot ljumsken på vänster sida och vad jag än gjorde så släppte det inte. Efter ett tag gick jag upp och fixade frukost och satte mig vid datorn för att facebooka en stund. Smärtan avtog och försvann tillslut.
Har sedan suttit med min och Pernillas magisteruppsats för att se om jag kunde få den som en fil men det var bara omöjligt. Ja nu är den äntligen inskickad till skolan och jag hoppas de har överseende att framsidan och bilagorna kom som egna filer. Men det märker vi och sedan är det bara till att vänta att alla poäng är registrerade så jag äntligen kan få mitt examensbevis och lämna in det på jobbet så jag kan få min nya lön. Det är så irriterande att vi fått vänta så här länge för att få ett okej från vår examinator. Senaste ändringen skickade vi in 17/9 och förra veckan fick vi svar och så har det varit sedan opponentskapet var klart 30/5. Trist att han jobbat så segt med vår uppsats få vi inte hållt på den efter hans kommentarer.

Idag när Ellionora kom hem så hade hon tappat sin första tand i överkäken. Den har varit så lös så länge men idag när hon åt frukost på fritids så lossnade den i mackan ;-). Hon hade den med sig hem och nu ligger den under kudden och väntat på tandfen. Nu ska bara de andra två i överkäken lossna med så tandfen kommer få mycket att göra här framöver....

Jag hade tappat upp ett bubbelbad till min sambo men han var inte sugen på ett bad men tackade ändå. Frågade dottern och hon hoppade gärna ner där. Nu har hon badat klart och sitter och äter pizzan från igår. Då ser vi att det börjat snö här. Vinterns första snöflingor dalar utanför och det är ju mysigt även om det är tidigt :-) Sedan kommer det inte ligga kvar men det är mysigt att se flingorna dala. Nu hoppas jag alla tar det lugnt på vägen så inga olyckor sker.
Nu väntar jag på ett besök av jobbarkompisen Mia Bernerius så det får minsann bli fika ikväll.


FN dagen 24/10 2012

Idag klockan åtta var det dags för ett besök hos barnmorskan. Var trött igår kväll men la mig först efter tio ändå. Somnade snabbt och sov så gott till 03.15 då jag vaknade att jag hade ont i magen. Var svårt att gå till toan men så skönt när blåsan blev tom och magsmärtorna försvann. Inte mycket plats för min lilla blåsa längre så det är bara till att gå ofta på toa även om det är mitt i natten ;-). Gick och la mig igen och började snurra i sängen. Suck tänkte jag och gick upp efter nästan en timme och åt flingor med mjölk innan jag la mig igen. Kanske det hjälper men inte tyvärr. Kunde inte somna om utan låg vaken till efter fem. Sedan vet jag inte när jag somnade men sov gjorde jag när Ellionora blev väckt av Patrik och hjälp så trött jag var. Somnade om direkt och sov nästan 30 minuter till och vaknade med ett ryck då jag drömde jag försov mig :-). Upp och han säga hejdå till Patrik och Ellionora och sedan gjorde jag mig klar och fixade frukosten. Trött som tusan men det får gå tänkte jag. Fick åka med Malin till sjukhuset eller det var hennes man som körde och hälsade en stund på på barnmottagningen innan MVC besöket.
Magen växer och sedan förra veckan så var det en cm till så nu är magmåttet 34 cm. Hjärtljuden slog fint på runt 150 idag och mitt tryck var 140/70 så det var bara okej allt. Urinstickan var blank och vikten idag 85,5. Jag var tvungen att fråga hur mycket jag gått upp och sedan inskrivningen har jag bara gått upp 5,5 kg och det är så skönt. Gick ju ner några kilo de första månaderna då bebisen tog mycket av mig och eftersom jag inte var trådsmal innan så är det skönt att jag inte ökat så extremt mycket hittills. Ny kontroll om en vecka om det fortsätter vara lugnt och fortsatt vila så mycket det går.
Jag gick upp till jobbet och hälsade på och det var så roligt att gå sitta där och prata med alla som jobbade. De ville höra hur jag hade det hemma och alla tyckte jag såg så pigg och fin ut. Vilken energi jag fick av det och jag blev ju bara piggare under tiden jag var på jobbet. Vilka underbara jobbarkompisar jag har och de tänker mycket på mig och det är ömsesidigt. Tog taxi hem för 105:- och det var skönt. Nu har jag ätit middag och ligger i soffan och vilar lite. Känner att jag nog behöver det en stund.
Ska tappa upp ett skumbad till Ellionora kommer hem för det sa jag i morse. Få se om hon ångrat sig sedan tills hon hår hem


Passerat vecka 34 och är inne i vecka 35 :-)

Söndag och det är ett härligt höstväder idag. Solen skiner, lite lagom kallt ute och helt underbara färger på träden. Skulle så gärna vilja gå ut och gå en runda men ska ta det fortsatt lugnt minst en vecka till. Få sedan börja med lättare mobilisering så jag ska inte anstränga mig för mycket på ett tag till :-)! Nu har jag kommit in i vecka 35 och det närmar sig november.... Få se om jag går tiden ut eller vad som sker men jag är glad för varje dag som går. Uppskattningsvis väger bebisen 2,6 i denna veckan och är 44 cm lång när jag läser på då det blir en större bebis och det gör inget om den stannar kvar till vecka 36-37 så där om jag inte kan gå till sista november. Har varit lugnt i magen sedan i fredags. Fick då ont i magen och sammandragningar men en bricanyltablett och två Alvedon hjälpte bra och lugnade det. Ja helt lugnt är det klart inte för periodvis är det ett bluffande och bökande av bebisen men det märks att det är lugnare rörelser och att det börja bli ont om plats. Sover mycket på dagarna och mer aktiv på kvällen, natten och ett pass på em.

Dottern hämtades av farmor och farfar igår em och hon har sovit över där. Blir kul att höra hur han hade det på Annas 30 års fest igår och vad hon gjort med farmor och farfar idag. Härligt att solen skiner och vi vet inte alls när hon kommer hem idag. Tre lösa framträder har hon så kanske någon har trillat minsann.
Jag ska göra klart ett kort idag så det kommer iväg till Gotland men inspirationen infinner sig inte riktigt. Får väl bara sätta mig och göra mitt bästa så kanske inspirationen kommer när jag håller på. Ska se om jag får till ett tjusigt kompass på kortet tänkte jag..... Få lägga upp ett kort på det här om det blir bra....


Fredag kväll!

Ja idag har dottern varit hemma med mig och vi har haft en mysig och lugn dag. Hon har kollat på filmsnuttar på youtube och spelfilmer med. Jag har spelat på Facebook och legat i soffan. Fick ont i magen i em och innan jag fick vila var jag tvungen att fixa mat till oss. Jag hade rester att äta men fick steka till några pannkakor till Ellionora för en pannkaka räcker ju inte till mat.
Har efter maten legat i soffan och vilat men obehaget ville inte helt släppa och när det blev mer sammandragningar så tig jag två Alvedon och en bricanyltablett och nu är det bara bebisen som håller låda i magen och inget obehag känns. Ligger i soffan och titta på tv:n och bara tar det lugnt. Vill inte att bebisen ska komma nu så det blir en avslappnad helg till två hundra procent.
När Patrik kom hem och tog in posten så fanns det ett paket till mig där från http://Godisboxen.se">Godisboxen.se. Snacka om att jag blev överraskad. När jag öppnade asken så låg det en dubbelsnickers, en risenkola stång, en gelehallonpåse och en guld nougat. På locket stod det "Goaste Camilla!! Här får du att mumsa på nu när du bara ska vila!! Nått skoj måste du ju ha hehehe!! Kraaaaammmmmm!!!!" Jag började genast fundera vem som skickat detta och tänkte att jag undra om det inte var från Lotta. Jag messade och frågade och visst var det hon. Så överraskad och glad jag blev och hon är för go som tänker så på mig när hon själv är sjuk.
Mamma och pappa har nu åkt iväg till Gotland för att överraska min farbror som fyller 80 år imorgon. Hade så gärna velat följa med till honom men det kan jag inte och inte vill jag riskera att hamna på sjukhuset i Visby utan ska de ske något tidigt så vill jag vara i Växjö så jag har nära hem.
Igår gjorde jag ett kort till Patriks kusin Anna som fyller 30 imorgon. Vi ska inte gå men kort, paket och dottern följer med farmor och farfar för hon ska sova över hos dom sedan. Jag tänkte länge gå på festen men efter kontrollen i tisdags när doktorn Lena Neergaard sa att jag inte ska gå i trapporna mer än nödvändigt och det var till kontrollerna på sjukhuset eller om det kör igång. Ja här är vi lydiga och vila och ta det lugnt är ju det jag kan göra för att inte stimulera igång något.
Nu ska jag mumsa på lite chips när jag ändå ligger här i soffan :-)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/219660/images/2012/pic_508191aeddf2b3740d00077e.jpg" class="image">


Extra kontrollen idag

Ja idag är jag i vecka 33+5 dagar och allt verkar gå bra. Var hos barnmorskan idag för kontroll då jag hat lite högt blodtryck. Förra fredagen när jag var på förlossningen så var det 145/95, i tisdags när jag var hos doktorn på förlossningen var det 145/75 och idag var det 140/75 och det var okej högt och inget de var oroliga för sa min barnmorska. Urinodlingen jag lämnade igår var negativ och urinstickan idag visade inte på något läckage av blodkroppar eller protein. Fick med några stickor hem så jag kan kolla hemma om jag känner att jag får mer ont i huvudet eller blir orolig.
Barnmorskan Eva mätte min mage (livmoder) och det visar sig att magen växt 2 cm de senaste två veckorna så det är en liten som ändå mår bra i magen och tar åt sig av maten jag äter. Vikten idag var 84,9 och jag undrar om jag inte vägde mer för två veckor sedan. Har för mig det men eftersom magen växer och jag ändå mår bra så är det helt okej vikt tycker Eva. Hjärtljuden idag var snabba och regelbundna som de varit hela tiden och uppmättes till 146 idag. Rumpan ligger upp mot höger revben och huvudet neråt så just nu är det mest buffar på vänster sida när h*n är vaken. Märks att det börjar bli mindre plats och det är inte lika mycket aktivitet men det kommer periodvis under dygnet.
Min bror, svägerska och deras lilla dotter körde mig till och från sjukhuset så behövde inte Patrik ta ledigt för denna kontrollen. Känner att vi ändå måste tänka på att han inte har fast jobb i dessa tider och eftersom jag inte kände mig sämre så trodde jag inte jag skulle behöva vara kvar heller.
Jag ska fortsätta ta det lugnt och vila mycket så det gör jag. Ska se om jag kan göra lite grattiskort till 30 åringen på lördag så Ellionora kan ta med sig det när hon åker dit med farmor och farfar. Jag har ringt och meddelat att jag inte kan komma eftersom jag inte ska "springa" i våra trappor mer än när jag ska på kontroll till barnmorskan eller jag få sammandragningar och måste in till förlossningen och jag är lydig. Anna förstod detta och hon förstod även att Patrik ville vara hemma om något skulle hända. Han känner att det inte känns okej att åka iväg på fest och jag är själv hemma om det ästter igång. Det är en annan sak att han måste jobba men en fest måste han ju inte på. Tycker det är gulligt av honom. Ellionora ska ju med på festen och sedan sova över hos farmor och farfar så hon har nerräkning för fullt.
Idag på morgonen när hon kom in till mig så låg vi och pratade och då kom hon fram till att det var torsdag idag och bara två dagar till farmor kom och hämtade henne till kalas och övernattningen. Ja hon är få gå vår tjej.
Nu ska jag sätta mig och börja med kortet tror jag även om Patrik och Ellionora snart kommer hem. Men hon får väl sitta vid bordet hon med och pyssla om hon vill.

Förlossningsbesök!

Ja då har jag varit inne på första besöket på förlossningen. Urinstickan var helt normal så inga läckage där eller bakterier. När jag kopplades upp på ctg apparaten så visade den att bebisen mår bra och jag hade sammandragningar. När jag var där så ändrades känslan i magen så jag kom nog in tidigt. Låg uppkopplad ett tag och det lugnade sig inte. Fick sedan vänta på doktorn som var upptagen och många gamla tidningar hann jag bläddra genom. Fick även in the och två digestivekex vilket var gott. Mitt blodtryck var högt vilket det inte varit tidigare så jag hoppas det bara var tillfälligt. När doktorn kom så var det samma som undersökte mig först i tisdags, Tatjana och hon undrade vad som hänt. Hon tyckte det var bra att jag kom in och vi bytte rum så hon kunde undersöka mig vaginalt med ultraljud. Ultraljudet visade på en stängd livmodertapp på 2,6-3 cm vid olika mätningar och det var hon nöjd med. Jag tänkte att den har blivit ännu kortare men skönt att den är stängd. Jag ska vila ännu mer liggandes hemma och skulle få en bricanylspruta. Hade dem effekt fick jag gå hem men annars fick jag vara kvar.
Fick byta rum till ett vanligt rum så jag fick en skönare säng att vila på och tv att titta på. Barnmorskan gav mig sprutan i låret och efter ett tag så började det rusa i kroppen och jag blev skakig. Var svårt att skriva på mobilen då kan jag säga. Efter 30 minuter kom hon tillbaka och kollade hur jag mådde. Kände inget obehag från magen och när hon lyssnade på hjärtljuden på bebisen så var de mellan 135-140 vilket var helt okej. Jag fick med mig sju bricanyltabletter hem och ska ta dem vid behov om det börjar igen och då gärna ihop med Alvedon för att förhindra värkarbetet. Nästa koll är på tisdag och nu ska jag mest ligga hela tiden för att hålla bebisen kvar. En vecka till försöker de hindra att bebisen kommer men sätter det igång nästa helg så får det komma. Håller tummarna att det blir lugnare i magen ett tag framåt och jag få se om inte Patrik få följa med mig på tisdag för säkerhetsskull. Trevligt med sällskap när det blir mycket väntan. Nu ska jag ta min trötta kropp och lägga mig och hoppas jag få sova gott inatt och bara vakna av mina vanliga kissepauser och matpauser ;-) Kramar mina vänner


Fredag den 12/10 2012!

Ja solen skiner och det är kallt ute. Hösten är här på allvar och det fryser om nätterna. Löven är så fina på träden och idag var Växjöhem utanför och klippte och samlade in en massa löv.

I tisdags var min sista extra kontroll men ack så fel jag hade :-( Gick dit från jobbet och fick beskedet att du blir sjukskriven med omedelbar verkan. Inte vad jag väntade mig så jag blev verkligen överraskad. Livmodertappen hade blivit kortare och såg ut att öppnat sig. Bebisen ligger och trycker med huvudet neråt och efter att intyget var skrivet och doktorn ringt en kollega så fick jag gå ner till förlossningen. Sagt och gjort så gör jag som jag blir tillsagd en aning chockad. Fick sitta utanför en stund och då kom de första tårarna. Torkade dom och tänkte att jag måste meddela jobbet om vad jag är. Kontrollen brukar ju gå snabbt och det gjorde den då med men jag fick vänta nästan tjugo minuter innan vi började. En trevlig barnmorska kom och hämtade mig och jag fick låna hennes telefon och meddela att jag var sjukskriven och på förlossningen för en extra koll. Sedan kopplade hon upp mig för att se hur ctg kurvan såg ut och lämnade mig i soffan där jag satt. Jag blundade och lyssnade på hjärtljuden som slog så fint och några tårar trillade igen.
Efter en tio minuter eller en kvart kom doktor Kira in och undrade vad jag gjorde. Inget men något har hänt sa jag. Hon kollade på kurvan som såg fin ut och kopplade bort mig. Sedan gick vi in i rummet innanför för ytterligare en kontroll av livmodertappen. Vid första kollen fick jag beskedet att det var 6 mm kvar innan livmodertappen var öppen och när Kira undersökt tyckte hon det såg konstigt ut men hon mätte tappen till 3,5 cm men det var ett parti mitt i som såg ut att öppnat sig men det kunde även vara slem som visade sig så. Blev ingen inläggning eller medicin utan sträng vila och ta det lugnt hemma. Får inte göra något ansträngande och det var skönt att få åka hem.
Upp på jobbet och då insåg jag vad som kan hända och började gråta. In på ett rum och mina kollegor satt och pratade med mig i omgångar. Fixade lite mat och dricka och när jag samlat mig ringde jag efter skjuts eftersom jag inte fick gå eller cykla hem. Mina föräldrar kom och hämtade mig så jag fick med cyklen hem och vi hämtade hem Ellionora så jag fick sällskap. Jessica följde mig till omklädningsrummet och ut till entrén så jag inte var själv och sedan bar mamma upp mina saker till lägenheten.
Jag har suttit vid datorn, legat i soffan och inte gjort något här hemma. Ja värmt mig mat, varit på toa och pratat i telefon har det blivit. I onsdags fick jag besök av Lotta och Max en runda och sedan kom kompisen Patricia med pizza så käkade vi ihop. Inte alls dumt och det är så härligt att ha så underbara vänner, kollegor och föräldrar som stöttar och håller koll på mig.
Idag är dottern ledig med mig och hon vaknade tidigt för att kolla om tandfen varit på besök och tänk det hade hon :-). Tian ligger nu fint i spargrisen och hon har suttit vid min dator hela fm. Nu ligger jag och vila i soffan och funderar på om jag ska in på kontroll idag eller inte. Få ringa och prata med förlossningen eftersom jag har liiiite diffust ont lågt ner i magen till och från. Bäst att kolla en extra gång känner jag.
Det är väldigt skönt att jag snart har gjort 33 fulla veckor och det gör inget om bebisen vår stannar stannar ett tag till.


Tidig morgon

Ja inte ska jag klaga men nu känns det verkligen som tradition att vara vaken en vända så här tidigt på morgonen. Har varit på toa och lättat på trycket och ätit min tallrik fil och flingor. Brukar kunna somna om efter ett tag så det gör jag nog idag med :-).
Dottern ligger här jämte mig inatt och hon sover så gott och la ett ben över mitt lår här. Det är tyst i stan och förutom dotter s andning så hör jag sambons lugna andning så han sover gott han med.

Har jobbat hela veckan och känner att jag är trött efter det och ändå är det så mycket jag vill hinna med att göra. Ja jag få se om jag har energi i helgen till att röja lite i sängkammaren och rensa ut endel som ska slängas, säljas och skänkas. Har fått er erbjudande att stå och sälja på en barnloppis den 27/10 och det vore inte dumt om jag kunde få in lite pengar på det viset. Ska bara se vad jag ska ha med mig!
Nej nu ska jag se om jag kan somna om lite..... Njut av dagen mina vänner.


Hösten 2012

Ja nu är hösten verkligen i antågande med svalare luft, regniga dagar, blåst och underbara färger på träden. Ellionora trivs i sin 6 års grupp även om hon älskar att vara hemma. Känns konstigt att lämna henne vid åtta på skolan när jag är ledig på fm eller har en ledig dag men så kommer det ju bli framöver så jag få vänja mig.

Magen den växer här och jag mår bara bra. Har inte haft några känningar av förvärkar eller sammandragningar så denna lilla bebis har inte bråttom ut. Har nu passerat 31 fulla veckor och är inne i vecka 32 och det känns skönt att det är så lugnt. Kanske jag fixar att jobba hela oktober ut med :) Sedan får det bli semester eller havandeskapspenning om chefen kan fylla i ansökan. Kan nog kännas skönt att bara vara hemma och fixa och vila de sista veckorna och inte behöva tänka på jobbet. Är lite disträ vissa dagar känner jag och det är ju inte helt okej med mitt jobb. Tur jag har så snälla jobbarkompisar som backar upp och passar upp på mig - ja nästan lite väl mycket ibland men de menar ju bara väl.

Har koll hos barnmorskan i veckan och sedan är sista extrakontrollen av livmodertappen nästa vecka hos en doktor. Sedan släpper de mig eftersom jag då är inne i vecka 33 och då börjar ju bebisen bli ganska stor även om det sätter igång.

Den blivande storasystern längtar efter bebisen och säger hejdå bebisen när jag ska gå och hej bebisen när jag kommer. Pussar och gosar med magen och tycker det är så roligt att få känan bebisen sparka. Det bara lyser i hennes ögon när hon gör det. Hon har sagt "Mamma, jag tror jag kommer älska bebisen när den kommer" och det är ju gulligt att höra. Jag har ju lovat henne med att när hon inte är på fritids så kan hon ta med någon kompis hem hit på em men inte varje dag. Det ser hon fram emot har jag förstått. Blir en mjukstart när jag börja vara hemma innan bebisen kommer och de kan säkert roa sig bra så jag kan göra annart då.

Imorgon är min kompis Pernilla beräknad att få sitt andra barn och jag har inte hört något ännu så det är nog lugnt. I helgen var det lugnt och hon kände inget men hon hoppades att det inte skulle behöva dröja för länge. Hon har varit ledig i två månader och har behövt det då hon varit väldigt trött. Tyvärr har vi inte hunnit träffas men det få bli när bebisen kikar ut om inte tidigare.
Jag är med trött och somnar gärna tidigt på kvällarna och kan utan problem sova på dagen med om jag bara lägger mig :) Svullna fötter har jag med dygnet runt och tyvärr går inte svullnaden ner under nätterna som den gjorde innan. Få se om det fortsätter så här för det är lite jobbigt att gå en massa då känner jag på jobbet.

Nya gardiner har jag sytt och hängt upp i vardagsrummet och snart är två till klara som jag tänkte ha i sängkammaren. Samma tyg så det var ett bra ekonomiköp på ikea ;) Ska se om jag kan fixa till i Ellionoras rum så skötbordet försvinner därifrån och hon får in sina kläder i gaderoben istället. Ska bara köra alla datorer mm till återvinningen som Patrik fyllt hennes garderob med. Ska plocka ihop lite kläder till Saphira med då hon växer och gärna vill ha lite nytt att använda. Finns ju endel efter Ellionora och det är ju perfekt att bli av med lite kläder innan det kommer nya. Få nog sälja av lite med om jag kan. Få se om jag får plats på en barnloppis i oktober - står på reservlistan men det är 6 före mig så det blir nog inte så.

Nej nu ska jag lägga mig och vila lite så kanske jag känner mig piggare sedan. Hämtar min prinsessa efter lunch idag och det gillar hon. Lånat faster Liinas bil eftersom hon inte är hemma och den gillar fröken att åka i. Hon får ju sitta fram med och det är spännande ;) Kanske vi tar en tur och handla lite mat när jag hämtat henne om jag blivit piggare. Oriflame möte i Kristianstad ikväll så det blir en tur ner till Inger ihop med Jenny. Kör till Diö och sedan byter vi bil där.

RSS 2.0